Qatar apără operaţiunea militară a aliatului său Turcia în nordul Siriei

Qatar a apărat marţi Turcia şi campania militară a Ankarei în nordul Siriei, afirmând că operaţiunile aliatului său au ca scop să combată 'o ameninţare iminentă' la adresa securităţii acestuia, transmite dpa.

Turcia încearcă 'să îndepărteze ameninţarea de la frontiera sa', a declarat ministrul de externe al Qatarului, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, adresându-se Forumului Global de Securitate de la Doha. Turcia a declanşat săptămâna trecută o operaţiune militară în nord-estul Turciei, având ca ţintă miliţia kurdă Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), pe care o consideră ca având legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis de Ankara şi care duce din 1984 un sângeros război de gherilă pe teritoriul turc.

Potrivit ministrului, Ankara a încercat 'să rezolve această problemă timp de peste un an cu Statele Unite, pentru a crea o zonă sigură'. Forţele turce 'nu se află acolo cu dorinţa de a rămâne', a mai afirmat el, în timpul reuniunii transmise de televiziunea Al Jazeera. Turcia a sprijinit Qatarul când patru state arabe, în frunte cu Arabia Saudită, au rupt relaţiile cu Doha şi au lansat un boicot împotriva emiratului, acuzându-l de legături cu grupări extremiste şi de cooperare cu Iran. Turcia şi Iran au intervenit imediat pentru a asigura livrări constante de alimente şi alte produse către Doha, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel