Pune sare și cuișoare în fața ușii de la intrare. Multe gospodine deja fac asta. Află de ce

Pune sare și cuișoare în fața ușii de la intrare. Multe gospodine deja fac asta. Află de ce. Sursa foto: freepik.com
Pune sare și cuișoare în fața ușii de la intrare. Multe gospodine deja fac asta. Află de ce. Sursa foto: freepik.com

Folosită cu generozitate în bucătărie pentru a condimenta mâncarea și a da savoare multiplelor rețete culinare, sarea și cuișoarele au și alte proprietăți interesante.

Știi de ce unele gospodine au obiceiul să pună sare și cuișoare în fața ușii de la intrare? Aceste două ingrediente, precum și alte condimente și ierburi medicinale, au virtuți care te vor ajuta să combați o problemă majoră acasă. Iată despre ce este vorba!

Unii oameni superstițioși folosesc, adesea, sarea pentru a îndepărta energiile negative și pentru a purifica atmosfera din casă. Dar, dincolo de aceste credințe, anumite condimente și ierburi aromatice sunt pline de proprietăți benefice, care pot atenua anumite probleme cotidiene. Astăzi, îți vom dezvălui un truc natural foarte eficient pentru a alunga insectele care intră în casă. 

Cu acest remediu, hainele tale vor mirosi bine o lungă perioadă de timp: trebuie doar să-l adaugi în mașina de spălat

Care este acest remediu infailibil pentru a îndepărta insectele care îți invadează sufrageria? Trebuie doar să amesteci puțină sare cu ulei esențial de  cuișoare, pentru a obține o soluția perfectă fără a folosi substanțe chimice.

Sarea este excelentă pentru a respinge gândacii și furnicile, care intră în interiorul casei tale. La rândul lor, cuișoarele vor acționa ca insecticid natural perfect pentru a respinge țânțarii, muștele și alte insecte enervante.

Și din motive întemeiate, parfumul puternic conținut în uleiul esențial de cuișoare respinge toți dăunătorii. Pune acest amestec pe preșul din fața ușii din față de la intrate, dar și pe pervazurile ferestrelor. Vei descoperi că insectele nu te vor mai deranja. Repetă această operațiune în mod regulat pentru a le alunga definitiv.

Cel mai eficient truc pentru curățarea ferestrelor fără urme: adaugă un ingredient secret în apă și efectul te va surprinde

 

Alte utilizări necunoscute ale sării

Pe lângă alungarea insectelor din casă, sarea mai are și alte beneficii nebănuite. Iată câteva utilizări de care ai putea profita în diverse situații și economisi niște bani.,

Îndepărtează petele încăpățânate de pe haine. Sarea este renumită și pentru puterea de îndepărtare a petelor de grăsime. În același timp, fixează culorile hainelor. Indiferent dacă optezi  pentru spălarea manuală sau la mașina de spălat, sarea fină este un aliat puternic pentru a menține hainele curate, strălucitoare și parfumate. Pentru a elimina cele mai încăpățânate pete grase, toarnă  patru linguri de sare într-un lighean umplut cu apă fierbinte și scufundă hainele. Lasă hainele în lighean o oră ca petele să se dizolve. 

Hrănește plantele de interior cu un „cocktail de ceapă”: vor fi sănătoase și vor înflori spectaculos

Curățarea vaselor și a podelei. În același mod, petele persistente de pe oale și tigăi pot fi îndepărtate cu ușurință, datorită puterii absorbante a sării. Tehnica este simplă: adaugă puțină sare în apa din cratiță și lasă-o să acționeze timp de o oră. După acest timp, pentru un efect și mai optim, poți adăuga oțet alb, un alt agent de curățare. După cinci minute, freacă oala cu un burete de vase.

În final, pentru a spăla podeaua, nu ezita să pui sare direct în găleata umplută cu apă. Podelele tale vor mai curate ca niciodată! Dacă te confrunți cu mirosuri neplăcute, tot ce trebuie să faci este să adaugi puțină suc de lămâie în găleată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel