Hrănește plantele de interior cu un „cocktail de ceapă”: vor fi sănătoase și vor înflori spectaculos

Hrănește plantele de interior cu un cocktail de ceapă, vor fi sănătoase și vor înflori spectaculos. Sursa foto: freepik.com
Hrănește plantele de interior cu un cocktail de ceapă, vor fi sănătoase și vor înflori spectaculos. Sursa foto: freepik.com

Gospodinele care au plante de interior nu se grăbesc să folosească îngrășămintele achiziționate pentru orhidee și mușcate.

Multe dintre ele folosesc produse naturale, pe care le au în cămară, pentru a pregăti îngrășăminte naturale eficiente.

Un astfel de instrument, precum cojile de ceapă, poate avea un efect favorabil asupra creșterii tuturor plantelor de interior, fără excepție. „Cocktailul nutritiv” este super eficient pentru plante, deoarece conține un set complet de oligoelemente.

Nu va fi dificil să pregătești o soluție nutritivă. Pentru aceasta, vei avea nevoie de doar 50 grame de coajă de ceapă și 2 litri de apă fierbinte. Toarnă apa fierbinte peste cojile de ceapă dintr-o oală și pune-o pe aragaz. Apa în care sunt cojile de ceapă trebuie să fiarbă.

Nu arunca resturile de pâine: le poți folosi pentru a fertiliza plantele de interior

Apa cu cojile de ceapă trebuie să fiarbă 10 minute, apoi se lasă la infuzat timp de 3 ore. Soluția răcită se filtrează și se folosește pentru udarea și stropirea plantelor.

Reține că „cocteilul de ceapă” nu poate fi păstrat o lungă perioadă de timp, așa că ar trebui să fie pregătit imediat înainte de utilizare.

 

Prepară un îngrășământ din coji de ouă

Plantele au nevoie de nutrienți pentru a înflori și a crește. Pentru aceasta, grădinarii recomandă să le hrănești cu un îngrășământ pentru fertilizare. Îngrășământul poate fi chimic, dar și natural. Într-adevăr, unele ingrediente pe care le ai în bucătărie pot fi folosite ca și îngrășământ. Este și cazul cojilor de ouă.

Cojile de ou sunt bogate în minerale și aminoacizi esențiali pentru creșterea plantelor. Prin urmare, sunt utile în grădină. În loc să le arunci, ia în considerare reciclarea lor și folosește-le ca și îngrășământ pentru plantele de interior sau de grădină.

Vei avea nevoie de: 10 coji de ouă și 5 litri de apă. Toarnă 5 litri de apă într-o cratiță, în care ai adăugat și cojile de ouă. Pune cratița pe aragaz, la foc mediu. După ce apa începe să fiarbă, oprește focul și lasă amestecul să stea 24 de ore. Apoi, filtrează infuzia și ține-o la rece, într-o sticlă.

Cu ce să uzi plantele ca să reziste iernii: un amestec esențial, dezvăluit de grădinari

Udă plantele cu această infuzie, care le va oferi hidratarea de care au nevoie și nutrienții esențiali pentru creștere. Reține că acest îngrășământ lichid poate fi păstrat până la trei luni.

Pe lângă faptul că servesc drept îngrășământ, cojile de ouă pot îmbogăți compostul. Zdrobește-le  grosier și adaugă-le în compost. Astfel, calciul, fosforul și fosfatul din cojile de ouă se vor descompune și vor hrăni plantele.

Și asta nu este tot. Cojile de ouă sunt, de asemenea, eficiente în echilibrarea pH-ului compostului pe care îl face mai puțin acid. Într-adevăr, calciul pe care îl conțin ajută la neutralizarea acidității anumitor deșeuri, care formează compostul.

Nu puneți niciodată aceste plante pe pervaz: după câteva zile vor muri

Plantele din grădină pot fi ținta melcilor. Pentru a-i respinge, zdrobește grosier cojile de ouă și pune-le în jurul plantelor, pentru a forma o barieră împotriva melcilor.

Cojile de ouă, adăugate în sol, fac bine roșiilor, ardeilor și vinetelor din grădină. Într-adevăr, calciul ajută la prevenirea putregaiului.

Cojile de ouă sunt utile și în protejarea pomilor fructiferi de ondularea frunzelor. Această boală criptogamică are ca rezultat deformarea frunzelor pomilor fructiferi infectați. Boala criptogamică este o boală a plantelor cauzată de o ciupercă.

Cultivă levănțică pe pervaz sau balcon. Trucurile grădinarilor pentru ca planta să crească sănătoasă și luxuriantă

Pentru a lupta împotriva ondulației frunzelor, trebuie doar să pui cojile de ou în plase și să le atârni pe pomul fructifer, de îndată ce acesta înflorește. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel