Cultivă levănțică pe pervaz sau balcon. Trucurile grădinarilor pentru ca planta să crească sănătoasă și luxuriantă

Cultivă levănțică pe pervaz sau balcon. Trucurile grădinarilor pentru ca planta să crească sănătoasă și luxuriantă. Sursa foto: freepik.com
Cultivă levănțică pe pervaz sau balcon. Trucurile grădinarilor pentru ca planta să crească sănătoasă și luxuriantă. Sursa foto: freepik.com

Levănțica poate fi cultivată nu dar în grădină, ci și pe pervazul sau balconul casei. Să aflăm care sunt trucurile pentru ca planta să crească sănătoasă și luxuriantă.

 

 

Înfrumusețarea balconului  cu  plante este o soluție excelentă pentru a-l face colorat și parfumat chiar și  iarna. Arbuștii mici sunt elemente indispensabile care transmit liniște și îți permit să-ți înfrumusețezi balconul cu bani puțini.

Poți alege dintr-o varietate infinită de plante, dar este esențial să le cumperi pe cele care se potrivesc perfect climei locului în care trăiești. Unele plante care supraviețuiesc cu greu iernilor aspre, iar unele nu iubesc căldura și razele directe ale soarelui.

Există însă și arbuști mici, care rezistă intemperiilor vremii și, de asemenea, sunt ușor de cultivat.  

Plantele de interior care atrag gândacii în casă: scapă imediat de ele

Vrei să crești levănțică pe balcon? Iată cum o poți face în câțiva pași simpli. Printre plantele pe care le poți cultiva pe balcon, se numără și levănțică, care are un parfum proaspăt și persistent. Aceasta planta poate fi  cultivată și în grădină, dar și în ghivece  pentru a da o nota de culoare și miros casei.

Florile de levănțică eliberează un parfum  îmbătător  și continuu. De asemenea, sunt foarte populare atunci când sunt uscate, deoarece nu doar că dezodorizează dulapurile și sertarele, dar protejează hainele de molii.

Cu ce hrănesc grădinarii orhideele pentru o înflorire luxuriantă: pregătiți o lămâie

Levănțica este o plantă  foarte rezistentă. De fapt, nu se teme nici de căldură, nici de frig. Crește luxuriant atunci când este plasat în locuri însorite.

Pentru cultivarea plantei acasă trebuie să ai aveți ghivece de teracotă destul de mari, deoarece levănțica se dezvoltă în lungime. De asemenea, teracota va proteja planta de îngheț. Reproducerea plante se face prin butași, care este cea mai sigură metodă de plantare. Trebuie, pur și simplu, să îngropi crenguțele adânc, aproximativ zece centimetri.

Levănțica este foarte rezistentă, dar trebuie să ai grijă la udare. În perioada rece, plana trebuie udată mai rar, iar vara solul trebuie să se usuce între două udări.

Îngrășământul care transformă planta păianjen într-un copac luxuriant. Îl găsești în trusa de prim ajutor

Înainte de a transplanta planta, așteaptă ca acesta să atingă o înălțime de aproximativ 7 centimetri.

De asemenea, un îngrășământ  va ajuta  planta  să crească luxuriantă și sănătoasă. Poți folosi unul  bogat în azot, fosfor și potasiu. Mai mult,  PH-ul solului trebuie sa fie intre 6 si 8.

Poți cultiva, de asemenea,  levănțică și din semințe. Este suficient doar să le îngropi în pământ și să  așteptați să apară primele răsaduri.

Levănțica nu se teme nici de afide, nici de alți paraziți. Mirosul său alungă  aceste insecte mici și periculoase. În plus, levănțica este unul dintre repelenții naturali prin excelență. Florile de levănțică țin la distanță țânțarii și alte insecte deranjante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel