Pune puțină vodcă în cafea, iar rezultatul va fi uimitor. Trucul te scapă de o problemă deranjantă

Pune puțină vodcă în cafea, iar rezultatul va fi uimitor. Trucul te scapă de o problemă deranjantă. Sursa - pixabay.com
Pune puțină vodcă în cafea, iar rezultatul va fi uimitor. Trucul te scapă de o problemă deranjantă. Sursa - pixabay.com

Din vodcă și cafea se poate face un produs, care va elimina o problemă foarte frecventă, cu care ne confruntăm, mai ales, iarna.

Cu soluții simple poți economisi mulți bani și rezolva unele probleme destul de enervante. Una din ele este mirosul urât din casă.

De fapt, mai ales iarna, când case nu este aerisită des, în încăperi apar mirosuri stagnante, mai ales dacă și nivelul de umiditate este mare. Pentru a elimina mirosul neplăcut din casă, ai nevoie de puțină vodcă și cafea. 

Bradul de Crăciun va arăta mai magnific și mai pufos, cu acest truc. Iată ce trebuie să faci

Pune niște vodcă în cafea, iar rezultatul va fi uimitor. Poți face un deodorant natural cu un parfum puternic, care împrospătează aerul și absoarbe mirosurile neplăcute. Cu acest deodorant, vei evita substanțele chimice din parfumurile cumpărate. 

Pentru a face un deodorant natural, care va împrospăta aerul și va absorbi mirosurile neplăcute, vei avea nevoie de boabe de cafea, vodcă și un borcan de sticlă. Pur și simplu, pune boabele de cafea în borcan, toarnă vodca și acoperă borcanul cu un capac. Agită borcanul și lasă-l într-un loc întunecat aproximativ zece zile. Apoi este suficient doar să deschizi borcanul și vei simți un miros foarte plăcut și intens. 

Să nu faci niciodată așa: cum se păstrează corect portocalele și mandarinele, ca să nu putrezească

Nu-ți place mirosul de cafea? Nu-ți fă griji, deoarece există și alte produse care pot fi folosite în același mod. De exemplu, vanilia are un miros plăcut și relaxant. Pune. într-un borcan, niște  batoane de vanilie, apoi acoperă-le cu vodcă. Repetă același procedeu pe care l-ai folosit pentru cafea: amestecă și lasă borcanul pentru 10 zile într-un loc întunecat.

În același mod, poți pregăti diferite parfumuri folosind condimentele pe care le iubești cel mai mult. Poți folosi scorțișoară sau cuișoare, anason sau cardamon care au arome intense și foarte plăcute. Experții recomandă, de asemenea, amestecarea condimentelor pentru a obține parfumuri noi. Apoi doar trebuie să deschizi borcanul pentru un efect imediat de prospețime.

Încă câteva sfaturi

Pentru a elimina mirosurile neplăcute din casă, nu uita să aerisești camerele în fiecare zi, chiar și pentru câteva minute. Zece minute sunt suficiente pentru a aerisita o întreagă încăpere. Repetă ​​această operațiune de câteva ori pe zi. Aerisirea adecvată reduce umiditatea din casă și previne formarea mucegaiului.  

 

Mașina de spălat miroase a umezeală și hainele rămân murdare? Iată ce trebuie să faci urgent

 

Funcționarea pe termen lung a mașinii de spălat, fără o îngrijire adecvată, aduce probleme neașteptate gospodinelor.  Aparatele de uz casnic au ușurat munca gospodinelor. Dar nu trebuie să uiți că aceste aparate trebuie întreținute bine ca să funcționeze mai mulți ani și să se descurce cu sarcina lor principală.

Uneori, mașina de spălat începe să miroase a umezeală, iar hainele nu sunt spălate perfect.  Dacă, după spălare, petele de pe haine nu s-au curățat și, în plus, mașina de spălat miroase neplăcut a mucegai,  acesta este un semn că nu ai avut grijă de aparatul electrocasnic. Cauza problemei ar putea fi sertarul murdar pentru detergent, dar și cavitatea interioară a tamburului mașinii.

Desfundă țevile din baie cu un cuier pentru haine: în două minute, problema va fi eliminată

De asemenea, nu uita să curăți și garnitura de cauciuc a cuvei mașinii de spălat, unde pot rămâne apă, obiecte mici, precum bucățele de șervețele de hârtie, fire de păr sau reziduuri de detergent.

Uneori este suficient să folosești o cârpă umedă. În alte cazuri, ai nevoie să folosești și  produse de curățare.

Cum se curăță interiorul unei mașini?

Pentru a curăța interiorul mașinii de spălat vei avea nevoie de bicarbonat, apă și oțet. Amestecă bicarbonatul cu apă, până obții o pastă, care nu trebuie să fie nici foarte lichidă și nici prea groasă. Pasta se pune în sertarul mașinii de spălat, destinat detergentului.

Apoi, toarnă un pahar de oțet în tamburul mașinii de spălat și selectează un ciclul de spălat pentru haine delicate. La sfârșitul procedurii, nu uita să curăți și filtrul de scurgere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel