Pune cuișoare în toaletă: este uimitor ce se întâmplă dacă le lași acolo peste noapte

Pune cuișoare în toaletă, este uimitor ce se întâmplă dacă le lași acolo peste noapte. Sursa - pixabay.com
Pune cuișoare în toaletă, este uimitor ce se întâmplă dacă le lași acolo peste noapte. Sursa - pixabay.com

Cuișoarele sunt un condiment comun în bucătărie. Ieftin și accesibil, acest ingredient poate da aromă bucatelor și, în plus, are multiple proprietăți medicinale. 

Unele gospodine folosesc cuișoarele în toaletă dintr-un motiv bine întemeiat. Cuișoarele emană o aromă foarte puternică. În bucătărie se folosesc pentru a da aromă turtei dulci, precum și în alte rețete dulci sau sărate. Este, de asemenea, o alternativă excelentă la unele substanțe chimice, folosite în toaletă.

De ce să folosești cuișoare în toaletă? Este un remediu simplu și natural care pune capăt unei probleme comune de zi cu zi.

Bijuteriile din argint s-au înnegrit? Trucurile cu care vor străluci ca în prima zi

Soluție naturală pentru a dezodoriza toaletele. Cu o aromă puternică cuișoarele sunt un remediu natural pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din toaletă. Spre deosebire de deodorantele chimice, acest produs acționează în mod natural asupra mirosurilor neplăcute, cum ar fi mirosul de  umiditate și mucegai.

Pentru a pregăti un odorizant de casă din cuișoare, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

- un pumn de cuișoare,

- 9 linguri de bicarbonat de sodiu,

- 1 litru de apă călduță,

- 1  borcan de sticlă,

- 8 picături de ulei esențial de cuișoare sau lămâie (opțional).

Amestecă cuișoarele și bicarbonatul de sodiu împreună înainte de a umple sticla cu apă caldă. Apoi închide borcanul și agită-l. Dacă dorești, adaugă uleiul esențial, apoi puneți borcanul deschis lângă toaletă. Soluția va absorbi  mirosurile neplăcute și va difuza un parfum plăcut.

Singurul truc eficient pentru a degresa și curăța prosoapele de bucătărie după sărbători

De asemenea, poți prepara un detergent pe bază de cuișoare. Pentru a face acest lucru, amestecă pur și simplu  o mână de cuișoare într-o sticlă cu oțet alb. Se lasă la macerat cel puțin o săptămână și apoi se toarnă soluția filtrată în vasul de toaletă.

Se lasă să acționeze peste noapte. Acțiunea combinată a oțetului alb și a cuișoarelor va curăța perfect pereții interni ai toaletei, va îndepărta mirosurile neplăcute și va elimina urmele de calcar.  Pentru a lăsa un miros de citrice, poți adăuga coajă de lămâie sau de portocală în sticlă.

 

Câteva sfaturi naturale pentru parfumarea toaletei

 

Și alte ingrediente pot fi folosite pentru a pregăti un parfum pentru toaletă. Primul truc simplu și practic este să folosești o rolă de hârtie igienică ca difuzor de aromă. Toarnă 6 picături de ulei esențial la alegere în partea interioară a rolei de hârtie igienică. Cartonul va absorbi uleiul și mirosul plăcut va fi difuzat în toată încăperea.

Este esențial să turnați oțet în chiuveta de la baie o dată pe lună. Iată de ce

Alege arome de mușcată, lavandă sau mentă. Această operațiune se poate repeta și de îndată ce mirosul începe să se estompeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel