Bijuteriile din argint s-au înnegrit? Trucurile cu care vor străluci ca în prima zi

Bijuteriile din argint s-au înnegrit. Trucurile cu care vor străluci ca în prima zi. Sursa foto: freepik.com
Bijuteriile din argint s-au înnegrit. Trucurile cu care vor străluci ca în prima zi. Sursa foto: freepik.com

O bijuterie frumoasă poate fi păstrată pe viață. Biteriile accesorizează și dau stil ținutelor.

 

Dar, în timp, unele bijuterii din argint devin plictisitoare și își pierd strălucirea. Adesea depozitate într-un sertar, bijuteriile de argint sunt expuse la multe riscuri și se pot oxida.

Iarna, la fel ca și vara, bijuteriile trebuie întreținute. Și nu este deloc greu să o faci, deoarece este suficient să le curăți o dată sau de două ori pe an. În loc să iei măsuri drastice, ia în considerare utilizarea ingredientelor naturale, cu care vei șterge micile zgârieturi și vei reda bijuteriilor  strălucirea. Dar mai întâi trebuie să te gândești la întreținerea zilnică a bijuteriilor prin adoptarea anumitor obiceiuri.

Singurul truc eficient pentru a degresa și curăța prosoapele de bucătărie după sărbători

 

Cum trebuie să ai grijă de bijuteriile din argint?

 

Din cauza aerului, a umidității și a substanțelor chimice, bijuteriile din argint tind să se întunece și să se oxideze. Pentru a menține strălucirea inelelor, a colierelor sau a cerceilor, ar trebui să ții cont de câteva sfaturi.

Gospodinele inventive pun, iarna, frunze de dafin în cuptor. Iată de ce fac asta

Sfatul 1. Protejează bijuteriile de aer, dacă nu le porți. O pungă etanșă sau chiar o pungă de congelare sunt potrivite. Pur și simplu elimină cât mai mult aer din pungă înainte de a o închide. În acest fel, limitezi contactul bijuteriei tale cu oxigenul.

Sfatul 2. Evită să porți  bijuteriile în timp ce faci sau înoți în mare. De asemenea, evită să le poți în timp ce speli vasele, faci curățenie, sport sau când lucrezi în grădină.

 

Cum se curăță bijuteriile din argint?

 

Poți reda strălucire bijuteriilor tale preferate chiar acasă. Cu o tehnică care combină ingrediente naturale, bijuteriile tale înnegrite și oxidare vor străluci din nou.

Sare sau bicarbonat de sodiu. Aceasta implică înmuierea bijuteriilor într-un bol cu apă caldă în care ai pus sare sau bicarbonat de sodiu. După câteva minute, freacă, clătește și șterge bijuteriile  cu o cârpă din microfibră. 

Lămâie. Dacă bijuteriile s-au întunecat, cea mai bună soluție este să  folosești suc de lămâie,  care este foarte eficient. Combinat cu bicarbonat de sodiu, efectul sucului de lămâie se va dubla. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu câteva picături de suc de lămâie și freacă bijuteria cu acest preparat folosind o cârpă. Clătește și uscați cu o cârpă moale și uscată. Această metodă nu este recomandată pentru bijuteriile care conțin pietre sau perle care pot fi deteriorate de aciditatea lămâii.

Pare incredibil, dar amestecul de lămâie și bicarbonat de sodiu va rezolva o problemă deranjantă

Pastă de dinți. Unele bijuterii din argint au dungi negre care sunt greu de îndepărtat chiar și prin înmuierea lor în apă. Ideal este să folosești pastă de dinți care, cu, ajutorul unei perii de dinți, poate ajunge în anumite zone greu accesibile. Proprietățile abrazive și de curățare ale pastei de dinți ajută la curățarea bijuteriilor din argint fără a le deteriora.

Oțet alb. Acest produs este renumit pentru proprietățile sale de curățare și albire. Pune bijuteriile într-un amestec de părți egale de apă și oțet și lăsă-le cincisprezece minute. Freacă cu o cârpă moale, apoi clătește-le cu apă curată. Rezultatul te va surprinde!

Coca-cola. Pune bijuteriile în această băutură peste noapte. A doua zi, admiră rezultatul. Compoziția acestei băuturi o face un demachiant, un detartrant și un agent de curățare. Bijuteriile tale din argint vor străluci puternic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel