Singurul truc eficient pentru a degresa și curăța prosoapele de bucătărie după sărbători

Singurul truc eficient pentru a degresa și curăța prosoapele de bucătărie după sărbători. Sursa foto: freepik.com
Singurul truc eficient pentru a degresa și curăța prosoapele de bucătărie după sărbători. Sursa foto: freepik.com

Curățarea prosoapelor de bucătărie după mesele festive va mai fi atât de dificilă. Iată cea mai bună metodă de a scăpa de toate petele cât ai zice pește.

Prosoapele de bucătărie sunt utile și funcționale și, mai presus de toate, ne ajută să uscăm rapid vasele, oalele și tigăile. Prin urmare, renunțarea la aceste obiecte de bucătărie este imposibilă. La fel de dificil este să le păstrezi curate.

Prosoapele (sau șervețele) sunt deseori puse pe ușa cuptorului sau a aragazului, pentru a le avea imediat la îndemână, dar uneori și pentru a ascunde sticla pătată de stropii de grăsime.

În acest sens, vă reamintim că există câteva mici trucuri pentru a le curăța în doar câțiva pași. Pentru a îndepărta petele și a recupera  prosoapele murdare, fără a fi nevoie să vă grăbiți să cumpărați altele noi, există mai multe metode.

Gospodinele inventive pun, iarna, frunze de dafin în cuptor. Iată de ce fac asta

Cu siguranță, primul remediu împotriva petelor încăpățânate este înălbitorul. Acest produs elimină toate reziduurile de alimente și murdărie. Cu toate acestea, pentru a obține rezultate cu adevărat fenomenale, există un truc de reținut: pre-tratamentul. Acesta este singurul truc adevărat pentru degresarea și curățarea prosoapelor de bucătărie.

Ce înțelegem prin pre-tratament? Interveniți, cât mai curând posibil, folosind un detergent de vase sau de rufe sau chiar  săpun de Marsilia aplicat direct pe pete. O altă metodă de pre-tratare, însă, se poate face cu înmuiere. 

 

Înmuiere, singurul truc adevărat pentru prosoape impecabile

 

Lăsarea prosoapelor la înmuiat în apă și bicarbonat de sodiu este un remediu bun atât pentru prosoapele albe, cât și pentru cele colorate. Prosoapele foarte murdare trebuie înmuiate în apă clocotită cu înălbitor și detergent de rufe. După aproximativ o oră, puneți-le în mașina de spălat.

Este recomandabil să spălați prosoapele separat de alte articole. Evitați detergenții cu agenți chimici prea agresivi, deoarece ar putea deteriora textura țesăturilor. De asemenea, se recomandă utilizarea unui detergent antibacterian.  

În plus, pentru cei care doresc să folosească metode alternative de acasă, este recomandabil să folosească  bicarbonat de sodiu. Adăugați o doză de  bicarbonat în mașina de spălat, apoi setați o temperatură standard de spălare de 60° C. Prosoapele vor fi perfect degresate și curate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel