PSD, înfrângere în Parlament. Boicotul nu a funcționat. Patru parlamentari au trădat

Ședința comună a Camerelor Parlamentului pentru votarea propunerii lui Klaus Iohannis la SIE a întrunit cvorumul necesar. La sedinta au participat 278 de parlamentari.

UPDATE: 278 de parlamentari au votat pentru validarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE, voturi împotrivă, 6.

Strategia de a boicota nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu, prin neparticiparea la ședință, nu a dat rezultate. Alături de PNL au votat UNPR, UDMR, PSRO și deputații minorităților naționale, altele decât cea maghiară. De asemenea, au fost prezenți în sală, pentru a asigura cvorumul de ședință, unii parlamentari PMP. Rovana Plumb, președintele Consiliului Național al PSD recomandase luni, după ședința conducerii PSD, ca parlamentarii acestui partid să nu participe la plen, în cazul MRU.

Crin Antonescu a respins, la rândul său, nominalizarea lui Mihai Răazvan Ungureanu, declarând că va vota împotrivă. Era posibil ca mai mulți parlamentari PNL să voteze împotriva fostului inamic politic, din vremea USL. Odată ce PSD a decis să boicoteze votul, parlamentarii PNL anti-Ungureanu și-au dat seama că se expun degeaba unor sancțiuni pe linie de partid. Pentru ca MRU să ajungă director la SIE este necesară doar majoritatea simplă a celor prezenți,  extrem de probabilă fără parlamentari PSD care să voteze împotrivă. PSD are 206 parlamentari, ceea ce însemna că ar fi avut nevoie de 30-40 de voturi anti-MRU, de la liberali.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel