ProTV, afaceri de 67 milioane de dolari la jumătatea anului

ProTV a înregistrat, la jumatatea acestui an, afaceri de 67,5 milioane de dolari și un profit de 7 milioane de dolari, potrivit  Mediafax. [caption id="attachment_214978" align="alignleft" width="276"] protv[/caption]

 Acționarul companiei, CME( Central Media European), a anunțat rezultatele miercuri dimineața. CME are operațiuni în Europa Centrală și Estică și este listată pe piața bursieră americană, Nasdaq. Dacă cifra de afaceri raportată în primul semestru era de 378 de milioane de dolari cu un profit operațional de 61,2 milioane de dolari, în cel de-al doilea trimestru cifra de afaceri era de 211,2 milioane de dolari iar profitul operațional de 47,1 milioane de dolari.

 Posturile de televiziune pe care compania le are sunt ProTV, Procinema, ProTV Internațional, Acasă TV, Acasă Gold TV, Sport.ro, ProTV Chișinău și MTV România.

 “Până pe 3 iulie am încheiat complet tranzacția cu acționarii noștri majoritari, time warner și Ronald lauder, care ne-a permis reducerea datoriei companiei cu 185 milioane de dolari. În ciuda unei scăderi cu 7% a pieței de advertising zn prima jumătate a anului, veniturile au rămas constant în monedele locale, fiind susținute de creșterea operațiunilor diviziilor Media Pro Entertainment și New Media, unde Voyo a devenit lider pe segmental subscripției video-on-demand. În a doua parte a anului ne vom concentra în continuare pe reducerea gradului de îndatorare a companiei, menținerea poziției de lider în audiență și cotă de piață, extinderea veniturilor din surse non-advertising și obținerea unui flux de cash pozitiv”, a declarat Adrian Sârbu, președintele și directorul executive (CEO) al CME, potrivit Mediafax.

 Țările în care CME are oparațiuni sunt România, Cehia, Croația, Bulgaria, Slovacia și Slovenia. Cele mai importante sunt România și Cehia, iar populația pe care o acoperâ este de peste 50 de milioane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel