Proteste SUA - jurnalişti străini agresați. Pompeo promite o ANCHETĂ

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a promis miercuri o 'anchetă' a Departamentului de Stat cu privire la incidentele care au vizat jurnalişti străini în timpul manifestaţiilor împotriva rasismului şi violenţelor poliţieneşti în SUA, potrivit France Presse.

'Ştiu că unele ţări şi-au exprimat preocuparea cu privire la jurnaliştii lor care ar fi fost trataţi în mod necorespunzător', a declarat el într-o conferinţă de presă la Washington.

'Vom face tot posibilul pentru a efectua o anchetă' asupra acestor 'alegaţii', în măsura competenţelor Departamentului de Stat, a adăugat el. 'Aceste ţări trebuie să ştie că le vom răspunde într-un mod total adecvat', a adăugat el.

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului Michelle Bachelet a denunţat săptămâna trecută 'agresiunea fără precedent' împotriva jurnaliştilor în SUA în cursul amplei mişcări de protest provocate de moartea lui George Floyd, un afro-american asfixiat de un poliţist alb.

Ea a evocat informaţii potrivit cărora cel puţin 200 de jurnalişti au fost molestaţi sau arestaţi în timp ce se aflau în exerciţiul funcţiunii la manifestaţii. Rusia, acuzată adeseori de SUA de încălcare a drepturilor omului şi a libertăţii de expresie, s-a declarat 'scandalizată' de 'violenţa' poliţiei americane împotriva jurnaliştilor şi în special împotriva unei colaboratoare a agenţiei ruse de presă Sputnik, notează AFP, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel