Protest magistrați. Tudorel Toader, prima reacție

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader a vorbit, într-un interviu pentru Mihai Gâdea, difuzat la Sinteza Zilei, despre protestul magistraţilor şi a oferit mai multe lămuriri despre OUG 7/2019.

"Am convingerea că magistraţii cunosc legea, formele în care îşi pot exprima opiniile, mai mult sau mai puţin divergente. La Ministerul Justiţiei, a fost proiectul de OUG pentru modifcarea OUG 7 din 2019. Proiectul este elaborat, în sensul celor discutate de doamna premier cu preşedinta CSM, cu Asociația Magistraţilor din România, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Asociaţia Procurorilor din România şi Inspecţia Judiciară şi Secţia specială.

La ce se referă modificările din proiect? Abrogarea articolului 54, care, în principal, prevede astăzi când vorbim faptul că judecătorii şi procurorii pot deveni procurori de rang înalt şi faptul că avizul consultativ pentru aceştia nu mai este dat de Secţia de procurori, ci plenul CSM. Se revine la prevederea anterioară: doar procurorii pot deveni procurori de rang înalt şi avizul îl dă în continuare Secţia de procurori din cadrul CSM.

Se rezolvă problema salarială pentru IT-iștii din domeniul sistemului judiciar. Se elimină două necorelări legislative, legate de competențele Inspecţiei Judiciare. Textul face referire la cei care nu mai au dreptul de declanşare a procedurii disciplinare. Mâine voi fi în țară, îi voi prezenta doamnei premier proiectul OUG, pe care îl voi trimite la CSM pentru consultare şi emiterea avizului consultativ. Problemele de oportunitate de legiferare se discută la nivelul alianţei de guvernare ", a declarat Tudorel Toader.

Vezi și: Numire șef Stat Major. Gabriel Leș, scrisoare pentru Klaus Iohannis

Nicolai - Iohannis, critici dure: Cea mai mare palmă dată Armatei Române. Putin avea dreptate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel