Protest Legile Justiției. Florin Iordache, mesaj pentru protestatari

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a declarat că toţi cei care protestează ar trebui să vadă că membrii comisiei încearcă să facă nişte legi mai bune.

”Din punctul meu de vedere, toţi cei care protestează ar trebui să vadă că încercăm, cu sprijinul asociaţiilor profesionale, cât şi al CSM, să facem nişte legi mai bune. Am constatat cu toţii că legile justiţiei adoptate la momentul 2004, modificate în 2005, sunt nişte legi care acum ar trebui modificate, pentru că, pe de o parte, nu conţin deciziile CCR la foarte multe articole, doi, există - discutăm de Legea 303 - o decizie unanimă în care se doreşte separarea carierelor. În momentul în care discutăm de o separare a carierelor, în mod clar trebuie să ţinem cont de opţiunile judecătorilor şi ale procurorilor. Apoi, o chestiune foarte importantă, discutăm de răspunderea magistraţilor”, a spus fostul ministrul al Justiției, întrebat ce le transmite protestatarilor. 

”Dacă nu facem aceste lucruri printr-o dezbatere transparentă, ţinând cont de toate observaţiile venite din partea asociaţiilor profesionale, şi nu în Parlament, atunci unde?”, a mai adăugat Iordache.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel