PROTEST la ușa lui Armand. Primarul stă în birou. Tinerii din Greenfield, izolaţi în Bucureşti, îi cer să deschidă drumul! (foto+video)

Zeci de locuitori ai cartierului Greenfield din Sectorul 1 protestează în faţa primăriei condusă de Clotilde Armand, după ce drumul de acces prin pădurea Băneasa a fost închis. 

Acesta este primul protest cu care se confruntă Clotilde Armand în 2023. Protestatarii din Greenfield sunt tineri, adică exact din masa de votanţi a primarului Sectorului 1 şi ai USR. Aceştia spun, la faţa locului, că aleg să nu protesteze mai zgomotos şi din respect pentru oamenii care locuiesc în preajma primăriei. 

Mai mulţi reprezentanţi ai protestatarilor au fost chemaţi la discuţii în primăria Sectorului 1. 

Printre lucrurile de care se plâng locuitorii din Greenfield se numără şi faptul că "Primăria Sectorului 1 nu a fost în stare să facă un drum de 300 m", lucru care se vede şi pe pancartele afişate de cei prezenţi la protest. 

Revenim cu detalii. 

USR spune că vrea să îi ajute pe locuitorii din Greenfield şi dă vina pe... investitor

"Venim în sprijinul locuitorilor din cartierul Greenfield pentru a redeschide accesului autovehiculelor pe Drumul Forestier ”Vadul Moldovei” din Pădurea Băneasa. Consilierii generali USR au depus astăzi (n.r. miercuri) un proiect de hotărâre prin care această porțiune să fie declarată “drum de interes local”.

Când acest proiect va fi votat, CGMB va solicita Regiei Naționale a Pădurilor- Romsilva sau, după caz, instituțiilor care au competență de aprobare, să permită Municipiului București, timp de cinci ani de la data aprobării, ocuparea temporară, fără defrișare, de-a lungul acestui drum forestier, în vederea asigurării circulației riveranilor ca drum de interes local.

În acest interval de timp este absolut necesar ca drumurile de acces în cartier, care fuseseră proiectate și promise a se realiza încă de la începutul acestei dezvoltări imobiliare, să fie realizate conform planurilor de urbanism zonal asumate de dezvoltator, pentru asigurarea unui trafic normal între acest cartier și restul orașului. Venim cu o soluție rapidă și concretă, în sprijinul unei comunități importante a Capitalei. Locuitorii din această zonă sunt captivi întârzierii respectării promisiunilor făcute de către dezvoltatorul imobiliar pe de o parte și avizelor și autorizațiilor de construire emise în mod iresponsabil de autorități publice incapabile și corupte pe cealaltă parte.

Investitorul avea obligaţia încă din 2007 să facă două drumuri până în Şoseaua de Centură, pe care nu le-a realizat. Schimbarea statutului Drumul Forestier ”Vadul Moldovei” implică o dezvoltare imobiliară care ar distruge Pădurea Băneasa. Vechile administrații nu au făcut nimic în sprijinul lor, au încurajat construirea unui drum permanent și implicit defrișarea și betonarea pădurii", scriu cei de la USR Bucureşti pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel