Protest diaspora. Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor, solicitare PNL

Parlament
Parlament

Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor discută marți solicitarea PNL de audiere a responsabililor pentru intervenţia Jandarmeriei la protestul din Piaţa Victoriei.

Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor se întruneşte în urma solicitării PNL de audiere a responsabililor pentru intervenţia Jandarmeriei de la protestul din Piaţa Victoriei, liberalii dorind să fie chemaţi la comisie ministrul de Interne, Carmen Dan, fostul şef al Jandarmeriei Sebastian Cucoş, prefectul Capitalei, Speranţa Clişeru, dar şi alte persoane implicate în activitatea de coordonare a Jandarmeriei, la intervenţia de la protestul din 10 august.

Săptămâna trecută, şedinţa Comisiei pentru apărare din Camera Deputaţilor, în care urma să fie stabilită data la care vor fi chemaţi la audieri ministrul de Interne, şeful Jandarmeriei şi prefectul Capitalei, a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Solicitare în 10 puncte

Iniţial, invitaţiile către persoanele care urmează să fie audiate ar fi trebuit trimise în urmă cu o săptămână de către Biroul Comisiei de apărare, iar persoanele ar fi urmat să se prezinte marţea trecută la audieri, dar s-a decis că perioada este prea scurtă. Într-un mesaj adresat preşedintelui Comisiei, Dorel Căprar, liberalii au formulat o solicitare în 10 puncte în care arată că se impun lămuriri, printre altele, cu privire la strategia ofensivă a Jandarmeriei, dotările şi armamentul de care au dispus jandarmii, precum şi detalii legate de ordinul de intervenţie. 

Reprezentanţii Jandarmeriei au susţinut că intervenţia de la miting a fost pe deplin justificată şi că dispozitivele au fost dimensionate în raport cu violenţele, fiind "eminamente defensive", iar acţiunile au fost reactive. La rândul său, ministrul Carmen Dan spunea că intervenţia Jandarmeriei a fost una legitimă, de restabilire a ordinii publice, justificată de provocările huliganilor.

Vezi și: Parchetul General. Protest diaspora, 351 de plângeri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel