Urmărește emisiunea live


Propunere inedită: alianță PRL - PNL, în cadrul USL

sorin-iliesiu1
sorin-iliesiu1

Senatorul dat afară din PNL, Sorin Ilieșiu, susține formațiunea lansată de Călin Popescu Tăriceanu, Partidul Reformator Liberal. Ilieșiu militează pentru o alianță PRL-PNL, în cadrul USL, și, în același timp, îi îndeamnă pe membrii PNL să treacă în PRL.

Sorin Ilieșiu și-a exprimat, la România Tv, credința că "în următoarea lună jumătate dintre cei din PNL vor merge în PRL, iar după, toți membrii PNL se vor alătura formațiunii înființate de Călin Popescu Tăriceanu".

Iată scrisoarea deschisă transmisă de senator foștilor colegi din PNL:

"Miracolul la care speram ieri a devenit azi realitate prin înfiinţarea Partidului Reformator Liberal condus de cel care este simbolul adevăratului liberalism în România contemporană - Domnul Călin Popescu Tăriceanu, cel care a fost Prim-Ministru al României în perioada de maximă bunăstare a românilor din ultimii 70 de ani.

Înfiinţarea Partidului Reformator Liberal înseamnă renaşterea Uniunii Social Liberale şi a Guvernului USL datorită căruia România - supranumită azi „noul tigru al Europei” - a devenit ţara cu cea mai mare creştere economică din întreaga Uniune Europeană. Evident, marele merit este al Primului-Ministru al Guvernului USL - Domnul Victor Ponta.

Dragi prieteni liberali care, din diferite motive, nu vă veţi putea înscrie în Partidul Reformator Liberal:

Vă propun organizarea urgentă a unui congres extraordinar al Partidului Naţional Liberal care să decidă, prin vot secret, fuziunea acestuia cu Partidul Reformator Liberal, participarea liberalilor la alegerile europarlamentare pe liste comune în cadrul Uniunii Social Liberale, desemnarea pentru funcţia de candidat al USL la Preşedinţia României a Domnului Călin Popescu Tăriceanu.

Vezi și: Tăriceanu pregătește planul B pentru PNL

Aseară, viitorul Preşedinte al României şi-a descris astfel “proiectul de unitate naţională a românilor în jurul unui obiectiv”:  “Vreau şi sper să apuc să văd România a şaptea putere economică a Europei, un vis care este perfect realizabil, dar în jurul căruia trebuie să ne unim cu toţi forţele, un proiect de unitate naţională, un proiect de ambiţie, pentru că nu am face decât să punem în acord potenţialul României, în termen de suprafaţă geografică, de populaţie, cu ceea ce ar însemna proba capacităţilor noastre în termeni de performanţă economică”.

Cu un asemenea proiect naţional şi cu un Prim-Ministru care şi-a dovedit nu numai buna-credinţă dar şi competenţa, tandemul “Tăriceanu-Preşedinte şi Ponta-Premier” va conduce cu certitudine România în fruntea Europei şi va aduce poporului nostru pacea, liniştea şi bunăstarea mult aşteptată!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel