”Promenada Operei”: ateliere pentru copii, muzică, teatru, zbor cu balonul. Opera Națională București-200 de ani

Opera Națională București invită publicul meloman la o zi de sărbătoare, în 27 august, când lansează noua stagiune și ediția a XII a Promenadei Operei. 

Accesul la eveniment se va realiza începând cu ora 12:00, iar spectacolele se vor încheia la ora 24, cu un foc de artificii.

În prima parte a zilei în Parcul Operei se va desfășura Workshop-ul „Desculț în iarbă”, un program de ateliere de educație estetică în special pentru copii. Zona este amenajată cu bean bag-uri, hamace, șezlonguri, unde artiștii conduc atelierele educaționale. Astfel, sunt propuse mai multe activități: șevalete de pictură vor aștepta cu pânzele albe să ne așternem gândurile în culori sub îndrumarea unui artist plastic al Operei Naționale Bucuresti; ore de sport în iarbă care întăresc legătura corp –minte – yoga, pilates, body art, quigong; studentii UNATC vor întruchipa personaje celebre din universul Operei; lectură, într-o bibliotecă în aer liber cu sute de cărți .

În timpul zilei, publicul este invitat să ia parte la activitățile din program susținute de artiștii operei: Andreea Radu și Doina Alice Popa (atelier de pictură și creație costume), dar și la ateliere de face painting susținute de artiști independenți.

Un balon cu aer cald va efectua ridicări în ancoră până la înălțime de 20 m deasupra esplanadei Operei Naționale București.

Regal liric, cu artiști de anvergură internațională

Începând cu ora 21:00, pe scena mare se va desfășura gala extraordinară Promenada Operei, cu participarea orchestrei, a corului și a ansamblului Operei Naționale București dirijate de Tiberiu Soare. Evenimentul va aduce pe scenă sopranele Iulia Isaev, Marta Sandu Ofrim, Madeleine Pascu și Cristina Eremia, mezzosoprana Sorana Negrea, tenorii Daniel Magdal și Andrei Lazăr, baritonii Cătălin Toropoc, Alexandru Constantin și Dan Indricău, bașii Marius Boloș și Ion Dimieru, prim-balerinii Cristina Dijmaru, Bogdan Cănilă, Valentin Stoica, Marina Gaspar, dar și balerinii ansamblului Raluca Jercea și Ștefan Meșter. Regia poartă semnătura lui Alexandru Nagy. 

Publicul este așteptat la un veritabil regal liric ce va cuprinde o suită de capodopere muzicale, dintre care amintim numai câteva dintre ariile şi duetele ce urmează a fi interpretate: Il ètait une fois à la cour d'Eisenach – din opera „Povestirile lui Hoffmann” de J. Offenbach; Un bel di vedremo – din opera „Madama Butterfly” de G. Puccini; Parigi, o cara – din opera „La traviata” de G. Verdi; Te Deum din opera „Tosca” de G. Puccini. Emoția și pasiunea muzicii clasice se vor împleti în pași de dans și interpretări solistice de excepție pe esplanada din fața primei scene lirice a țării.

Evenimentul de tradiție Promenada Operei, ajuns la cea de-a XII-a ediție, se va desfășura anul acesta în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" (UNATC) și va avea loc sâmbătă, 27 august, iar intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel