EXCLUSIV  Prof. Mihălțan: Poluare - mortalitate Covid-19 în România, legătura INTERESANTĂ. Paradox cu lipsa traficului

Profesorul doctor Florin Mihălțan a explicat legătura dintre poluare și mortalitatea Covid-19, oferind detalii interesante din cele mai afectate țări de pandemie, în exclusivitate pentru DC MEDIA GROUP.

Profesorul doctor Florin Mihălțan a explicat legătura dintre poluare și mortalitatea Covid-19, oferind detalii interesante din cele mai afectate țări de pandemie, în exclusivitate pentru DC MEDIA GROUP.

Creșterea poluării cu 1% provoacă cu 15% mai multe decese

„Cred că aș putea să completez ce s-a spus anterior cu niște informații legate de Covid și poluare, pentru că, la ora actuală, noi cam neglijăm această interferență. Există mai multe studii, publicate în țări care au o rată foarte mare de decese, vorbim de Italia, Franța, Spania și SUA, care arată că aceste particule poluante, dacă cresc cu un procent, sunt niște particule care trebuie să aibă o dimensiune de 2,5 microni ca să intre în aparatul pulmonar, o creștere cu 1% aduce o creștere a ratei de decese cu 15%.

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că zonele cele mai poluate, de exemplu din Italia, Romania și Lombardia, în Nordul Spaniei, în California, au suportat acest asalt al factorilor poluanți corelați cu creșterea severității Covid", a spus prof. dr. Florin Mihălțan, exclusiv în conferința DC MEDIA GROUP.

Paradoxul scăderii poluării. Ce a contrabalansat lipsa traficului

„Există și un paradox despre care am apucat să aud ce a spus domnul ministru (Costel Alexe, n.r.), înregistrat în mai multe țări, nu doar în România. Odată cu scăderea zborurilor, a folosirii mașinilor, într-adevăr, a scăzut nivelul de poluare. Dar, pe altă parte, în multe țări s-a semnalat o creștere a tăierilor din păduri, ilegale, și a traficului cu animale din aceste păduri. Deci, acest paradox cred că a fost și la noi. Este o măsură care vine și contrabalansează tot ce a adus „bun" pandemia de Covid din punct de vedere a depoluare a marilor aglomerații urbane", a mai explicat expertul.

VIDEO

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului „Calitatea aerului în România! Investițiile de mediu, prioritate în actuala criză a coronavirusului", organizat, pe 19 mai, de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News TV, DC News, DC Medical și DC Business.

Puteți trimite întrebările sau sesizările legate de calitatea aerului din localitatea dumneavoastră pe SMS sau WhatsApp la nr. 0772264642.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel