EXCLUSIV  Primăvara 2022 începe cu frig. Elena Mateescu, director ANM, prognoză meteo de la 1 martie

Foto Pexels
Foto Pexels

Primăvara începe cu frig. Elena Mateescu, director ANM, a spus cum va fi vremea în perioada următoare.

„Vorbim de o avertizare meteorologică de cod galben și cod portocaliu pentru partea de sud-est a țării. Iată că ultima zi din iarnă și primele zile din luna lui mărțișor ne aduc aminte că încă putem să avem manifestări specifice de iarnă, cum este și firesc în această perioadă a anului”, a spus, luni, Elena Mateescu în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Vorbim despre o avertizare meteorologică de cod portocaliu ce a intrat în vigoare azi, de la ora 10.00, și va rămâne în vigoare până marți dimineață, la ora 10.00, pentru județele Constanța și Tulcea, acolo unde ne așteptăm la precipitații însemnate cantitativ. Este posibil să vorbim de strat de zăpadă”, a spus Elena Mateescu, adăugând că, în urma măsurătorilor de la ora 14.00, s-a înregistrat un strad de zăpadă de 2 până la 8 cm. „Vorbim și de intensificări ale vântului, cu viteze la rafală ce pot depăși 60, 70 km/h, viscolind zăpada”, a spus Elena Mateescu, avertizând că vizibilitatea va scădea semnificativ.

„Pe litoral și în Deltă, vitezele pot fi chiar mai mari, pot fi și precipitații mixte în aceste zone”, a subliniat directorul ANM.

Cu privire la codul galben, acesta vizează județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, și Călărași, „unde ne așteptăm la precipitații sub formă de ninsoare, vânt”. 

Până la mijlocul acestei săptămâni, „o să observăm o răcire, față de perioada în care ne aflăm, (...) nopți și dimineți reci. Mâine (n.r. marți, 1 martie) o zi rece în partea de nord a țării, maximele nu vor depăși -2 grade”, a spus Elena Mateescu în cadrul interviului acordat DCNews.

Elena Mateescu (ANM), interviu la DCNews și DCNewsTV. Cum va fi vremea de la 1 martie 2022

 

La munte, potrivit ANM, în prima jumătate a lunii martie, vremea se va menține rece, geroasă în timpul nopților și dimineților. Temperaturile maxime mediate pentru toată zona montană se vor menține negative până pe 10 martie, la valori cuprinse între -6 și -2 grade, iar ulterior se va încălzi ușor, iar la finalul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate temperaturi de 1...2 grade. Evoluția va fi asemănătoare și pentru valorile nocturne, care vor avea o medie de -11...-9 grade până în 10 martie, apoi se va înregistra o creștere treptată spre -6...-5 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel