Urmărește emisiunea live


Primarul care a demisionat, acuzat de hărțuire sexuală. ”Le cer iertare femeilor pe care le-am ofensat”

Un primar a demisionat astăzi după ce a recunoscut că este vinovat de mai multe hărțuiri sexuale. 

Primarul capitalei daneze Copenhaga, Frank Jensen, a demisionat luni, după ce a recunoscut că s-a făcut vinovat de mai multe ori de hărţuiri sexuale, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

'Aş dori să le cer iertare femeilor pe care le-am ofensat', a spus Jensen, care a renunţat şi la funcţia de vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, formaţiunea de guvernământ din Danemarca.

Și-a prezentat demisia 



Primarul, în funcţie din 2010, şi-a prezentat demisia în urma acuzaţiilor formulate de două femei. Una din ele a descris într-un articol publicat vineri de cotidianul Jyllands-Posten hărţuirile sexuale la care a fost supusă în 2012 şi 2017. Ambele incidente au avut loc la evenimente sociale şi au implicat atingeri nedorite.

Jensen a explicat pe Facebook că a făcut parte dintr-o cultură 'dăunătoare' şi 'veche' din partid. În vârstă de 59 de ani, din care peste 30 în politică, el a fost ministru al justiţiei şi al cercetării în anii 1990 şi la începutul anilor 2000.

Şefa guvernului danez, Mette Frederiksen, a declarat că ia 'foarte în serios' acuzaţiile. 'Este evident că noi, în Partidul Social Democrat, avem probleme, iar asta trebuie să se schimbe acum', a spus ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel