Primăria Slatina face din bugetul propriu centura ocolitoare a orașului

asfaltare
asfaltare

Primăria Slatina va finanţa în următorii ani, din bugetul propriu, construirea unui drum de legătură de 5,6 kilometri între zonele industriale din municipiu, valoarea investiţiei fiind estimată la 69,5 milioane de lei.

Drumul va avea şase parcări, un pasaj suprateran de 44 de metri, trei sensuri giratorii, două spaţii de servicii, precum şi 80 de stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.

Indicatorii tehnico-economici ai proiectului, precum şi studiul de fezabilitate au fost aprobate de Consiliul Local Slatina în şedinţa de la finalul lunii mai, iar etapa următoare este pregătirea documentelor în vederea organizării licitaţiei. În expunerea de motive primarul Emil Moţ, care a iniţiat proiectul, argumenta că lipsa unui asemenea drum determină şi valori mari ale noxelor, poluare fonică şi vibraţii la imobilele din zonele prin care se face în prezent tranzitul auto către zona industrială.

Acest drum ar deveni o centură ocolitoare, în special pentru traficul greu spre şi dinspre marile unităţi de producţie de pe platforma industrială. În ultimii 15 ani zona industrială a municipiului Slatina s-a extins permanent, dar fără ca infrastructura rutieră să fi fost extinsă semnificativ şi autovehiculele mari sunt nevoite să treacă prin interiorul municipiului pentru a ajunge pe platforma industrială.

Această nouă arteră rutieră ar urma să fie conectată cu drumul expres Craiova-Piteşti şi să fie realizată în 24 de luni. 

Vezi și: Primăria Slatina va investi pentru reabilitarea şi construcţia a 108 străzi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel