Primăria Slatina va investi pentru reabilitarea şi construcţia a 108 străzi

Primăria Slatina a încheiat un contract cadru pentru patru ani, cu o valoare maximă de 97 de milioane lei, pentru reabilitarea unor străzi şi construcţia altora noi, în total fiind vorba despre 108 obiective, a anunţat vineri, primarului municipiului, Emil Moţ.

Acesta a precizat, într-o conferinţă de presă, că licitaţia pentru stabilirea firmelor care vor executa lucrările de reabilitare şi construcţie de străzi în Slatina, în următorii patru ani, a fost finalizată şi au fost desemnaţi trei câştigători, aceştia urmând să înceapă lucrările în luna iulie.

"În sfârşit am reuşit să terminăm licitaţia cu contractul cadru pentru reabilitări de drumuri şi construcţia de drumuri noi, este un contract cadru pe patru ani de zile, cu o valoare de 97 de milioane lei, este o valoare maximală. Este împărţit în trei loturi, putem să începem cu mai multe străzi odată. Pentru luna iulie sunt prevăzute începerea lucrărilor pe strada Nucului, Islazului, cartierul Toamnei, foarte important, Spicului şi Elena Fântâneanu, adică Textilistului. Şi acolo este o zonă cu foarte multe gropi, sunt degradate. În Toamnei, Elena Doamna şi Textilistului (...) vom reabilita carosabilul şi trotuarele vom reabilita şi spaţiile verzi, adică îi vom da o faţă nouă acelui cartier", a spus Emil Moţ.

El a menţionat că vor intra în reabilitare, anul acesta, alte nouă străzi din municipiul Slatina.

Emil Moţ a adăugat că se lucrează şi la întocmirea studiilor de fezabilitate pentru străzi ce vor intra în reabilitare în anii următori, printre acestea fiind şi cartierul Steaua şi partea de jos a municipiului, din zona de case, unde va fi extinsă şi reţeaua de canalizare.

Primarul a mai anunţat că municipalitatea va lărgi şi o stradă intens circulată din zona industrială a oraşului de la ieşire spre comuna Brebeni, unde sunt amplasate mai multe fabrici şi unde drumul are în prezent numai două benzi câte una pentru fiecare sens.

Emil Moţ a mai anunţat că toate trotuarele din municipiu vor fi reabilitate, stratul de beton degradat urmând să fie înlocuit cu unul de asfalt.

"O să intrăm în forţă cu studii de fezabilitate şi lucrări efective cu tot ce înseamnă trotuare degradate din Slatina, acele trotuare de beton, unde este necesar să le reparăm şi vom renunţa la beton şi le vom face cu asfalt, pentru ca toată lumea să poată să meargă pe ele cum trebuie, inclusiv biciclete, role, skate, mame cu cărucioare. (...) În lista obiectivelor din acordul cadru 2019 - 2023 sunt foarte multe, sunt 108 obiective, 108 străzi. În concluzie, din vara asta, Slatina va deveni un şantier, a durat foarte mult procedura de licitaţie, de un an de zile am lucrat la această licitaţie şi la acest contract cadru, nu am avut constructori până acum, din momentul acesta avem constructori, iar de la vară, din luna iulie, ne apucăm de treabă", a conchis Emil Moţ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel