Prima casă. Eugen Teodorovici: În următoarele zile va fi prezentată versiunea finală

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat marţi că proiectul referitor la îmbunătăţirea programului 'Prima casă' va fi finalizat şi făcut public în următoarele zile.

'Punctul de vedere al Ministerului Justiţiei pe actul normativ pentru aplicarea noului indice de referinţă şi în cazul programului 'Prima casă' este foarte clar - temei legal există, deci băncile aplică sau trebuie să aplice acest indice de referinţă. Este în lucru o hotărâre de Guvern pentru că dorinţa Guvernului României este aceea de a aduce mai multe îmbunătăţiri programului 'Prima casă', motiv pentru care în următoarele zile o să prezentăm şi public versiunea finală a acestui act normativ, probabil săptămâna viitoare.

Vor fi modificări referitoare la cursul de finanţare în primul rând, pentru că asta urmărim foarte des şi e un lucru foarte important - şi anume costul de finanţare pentru cei care vor să îşi achiziţioneze o locuinţă', a spus Teodorovici, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

El a adăugat că forma finală a acestui act normativ va fi publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Ministrul de Finanţe a adăugat că în zilele următoare va avea o întâlnirea cu reprezentanţii băncilor şi ai Băncii Naţionale a României pentru o discuţie legată de costurile de refinanţare pentru persoanele care au deja credite.

Vezi și Teodorovici: Luăm în calcul inclusiv acceptarea depunerii Declaraţiei Unice pe format hârtie pentru o perioadă de timp

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel