Prezență vot. Buzăianu: Poate acum înțelegeți că nu e referendumul lui Dragnea! De ce a votat diaspora

Radu Buzăianu
Radu Buzăianu

Jurnalistul Radu Buzăianu a reacționat după ce a văzut că românii din diaspora s-au mobilizat și au ieșit la vot în număr mare.

A fost interes în diaspora pentru referendumul vizavi de redefinirea familiei. 

”Poate va adunati un pic resursele intelectuale si parasiti cretinismul "referendumu lu dragnea" si va intrebati de ce naibii s-o fi mobilizat dupa 10 august asa diaspora sa voteze? Si cu resursele alea mobilizate la maxim sa reusiti o concluzie destul de accesibila: ba, poate nu e referendumul lui dragnea si poate oamenii astia care traiesc in ce urmeaza la noi vor dreacu sa zica ceva.

Si apoi sa va uitati la prezenta de la noi si sa va mai mobilizati un pic resursele intelectuale intrebandu-va: ba, de ce n-a furat dragnea la referendumu asta asa cum ne-au zis ca o sa faca si e acest scor istoric de mic? Si cu resursele intelectuale adunate iar sa ajungem impreuna la aceasta concluzie: pai poate ca nu e referendumul lui si d-aia. WTF!?!”, a fost mesajul realizatorului emisiunii ”Bună, România!”, de la B1 TV.

Văzând imaginile cu românii care stăteau la coadă pentru a vota la referendum, ziaristul a mai spus: ”Acum ce vedeti aici ar fi trebuit, daca ne-ar fi functionat mintile intr-un procent decent, sa ne fie suficient. Oamenii astia din diaspora nu sunt nici psdisti, nici din evu mediu. Oamenii astia sunt din viitor. Sunt de acolo unde vom ajunge. Si s-au strans intr-un numar considerabil fix din motivul asta: sa nu ajungem la ce s-a ajuns acolo”.

(w670)

Care a fost prezența la vot

Prima zi a referendumului s-a încheiat cu o prezenţă de 5,72%, la urne venind 1.046.583 de votanţi, în condiţiile în care numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral este de 18.950.674, care pot vota la referendum în 18.662 de secţii organizate în ţară şi 378 în străinătate.

Dintre aceştia, 18.278.496 sunt cu domiciliul sau reşedinţa în ţară, inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 7 octombrie 2018, din care 16.780.733 sunt posesori de carte de identitate, iar 672.178 sunt cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, posesori de paşaport CRDS.

Un număr de 45.797 de persoane au votat până sâmbătă, la ora 21:00 în secţiile din străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel