Presiunea sancțiunilor și retragerea din regiuni cheie ale Ucrainei: Putin pierde pe toate fronturile. Generalii din armata rusă sunt mult mai nervoși decât oligarhii

Presiunea sancțiunilor și retragerea din regiuni cheie ale Ucrainei: Putin pierde pe toate fronturile. Generalii din armata rusă sunt mult mai nervoși decât oligarhii
Presiunea sancțiunilor și retragerea din regiuni cheie ale Ucrainei: Putin pierde pe toate fronturile. Generalii din armata rusă sunt mult mai nervoși decât oligarhii

Sociologul Viktor Nebozhenko a publicat o opinie la The Moscow Times în care a analizat atmosfera din interiorul Kremlinului.

Generalii ruși, corupti de prietenul lui Putin, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, au privit cu calm suferința „tovarășilor seniori” – merită să simpatizezi cu oamenii cu bogății astronomice! Dar „necazul” a venit din Ucraina, din regiunea Harkov – iar acum a venit rândul generalilor înșiși să se teamă și să sufere, în frunte cu șeful Statului Major General, Valeri Gerasimov, și același Șoigu. 

Cândva, aceștia promiteau o plimbare ușoară prin Ucraina și o ceremonie de flori cu pâine și sare. Scenariul s-a dovedit complet diferit, iar acum trupele ruse, conduse de generali, părăsesc teritoriile ocupate ale Ucrainei cu o viteză uimitoare. Nu este prima dată când Putin își îndreaptă furia asupra generalilor, nu este prima dată când îi caută pe cei responsabili pentru încă un eșec al „operațiunii sale militare speciale”. Surovikin, Dvornikov, Mizintsev, Sychevoi, Berdnikov - un carusel de comandanți! Putin l-a revocat pe acesta din urmă din funcția de comandant al Districtului Militar de Vest la doar două săptămâni după ce l-a numit. Predecesorul generalului locotenent Berdnikov, generalul locotenent Sychevoi, a rezistat doar timp de trei săptămâni. Comandamentul a fost acum predat generalului-colonel Alexander Lapin.

Sa vedem cat rezista si ce il asteapta: un premiu sau (ceea ce este mult mai probabil) demisia. Dar, din anumite motive, Putin se agață cu încăpățânare de Șoigu și Gerasimov.

Cu cât situația de pe front este mai proastă pentru Kremlin, cu atât Putin va trebui mai des să-și înlăture și să-și pedepsească generalii. Acest lucru este bine înțeles de generalii ruși - iar liderilor militari chiar nu le place acest comportament al lui Putin. Pentru că, așa cum probabil au înțeles deja, problema nu este doar legată de Ucraina, ci și legată de frica de militari, de care a căzut în dependență președintele agresor.

Generalii lui Putin, se pare, nu știu să lupte, dar sunt maeștri ai furtului, intrigilor și complotului. Și spre deosebire de ridicolii membri ai Comitetului de Stat de Urgență din 1991, actualii generali au aliați - aceștia sunt oligarhii ruși, de multe ori jigniți de Putin și acum zdrobiți și de Occident. Ar fi extrem de benefic pentru ei ca cineva să-și asume munca murdară și periculoasă de a-l înlătura pe Putin de la putere. Cu cât sunt mai mulți generali ruși jigniți de Putin, cu atât speranțele cresc.

În Rusia se conturează o situație unică. Combinația dintre oligarhii ruși suferinzi cu resentimentele generalilor ruși împotriva lui Putin  creează condiții favorabile pentru a scăpa de Putin ca centru al autocrației și pentru trecerea de la conducerea personalistă la conducerea de grup, la o juntă - orice ar fi numele pe care îl ia: politburo sau comitet salvarea patriei.

Conspiratorii bandei conducătoare, dușmani secreti ai lui Putin, sunt reținuți de doi factori. În primul rând: este absolut de neînțeles cum să se încheie războiul cu Ucraina fără a pierde controlul asupra țării. Iar a doua: cum, înlăturându-l pe Putin de la putere, să nu cufundăm țara în haos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel