Preşedintele sud-coreean a numit un veteran al diplomaţiei în funcţia de ambasador la Washington

Preşedintele Coreei de Sud Moon Jae-in a numit vineri un fost diplomat experimentat în funcţia de ambasador la Washington, în timp ce Seulul îşi intensifică eforturile de coordonare cu administraţia Trump pe probleme precum programul nuclear nord-coreean, costuri în domeniul apărării şi comerţ, relatează Reuters.

Moon l-a numit pe Lee Soo-hyuck, un diplomat veteran care a fost negociator şef la discuţiile purtate în format de şase privind programul nuclear nord-coreean, între 2003 şi 2005, ministru adjunct de externe şi prim director adjunct al Serviciului Naţional de Informaţii.

Lee, 70 de ani, reprezintă o alegere mai convenţională după ce preşedintele i-a oferit iniţial funcţia lui Moon Chung-in, consilier special pentru afaceri externe şi securitate naţională, relatează vineri ziarul sud-coreean JoongAng Ilbo şi mass-media sud-coreene.

Moon Chung-in, un comentator politic frecvent ale cărui poziţii reflectau adesea gândirea administraţiei, a refuzat postul, au indicat mass-media.

Lee, care a fost şi ambasador al Coreei de Sud în Germania în 2005, a fost recrutat în echipa lui Moon în 2016 înaintea campaniei acestuia din urmă pentru preşedinţie şi este în prezent parlamentar al partidului de guvernare.

Postul de la Washington este esenţial pentru relaţiile dintre SUA şi Coreea de Sud, în timp ce aliaţii se confruntă cu teste cu rachete efectuate frecvent de Coreea de Nord pe fondul suspendării convorbirilor privind denuclearizarea şi al exerciţiilor militare americano-sud-coreene.

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat miercuri că au început negocieri pentru ca Seulul să contribuie mai mult la costul menţinerii trupelor americane în Coreea de Sud în faţa unei eventuale ameninţări din Coreea de Nord.

Coreea de Sud a încercat, de asemenea, să abordeze cu oficiali americani diferendul său comercial cu Japonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel