Preşedintele mexican Lopez Obrador propune să aibă o întâlnire cu Donald Trump în septembrie

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a propus, vineri, să se întâlnească în luna septembrie cu omologul său american Donald Trump, pentru a face un bilanţ al acordului cu privire la imigraţia ilegală încheiat la începutul lunii iunie, transmite AFP.

Recomandarea mea respectuoasă ar fi ca întâlnirea să aibă loc în septembrie (...) Vrem să facem un bilanţ al acordului şi am putea face acest lucru împreună, a declarat Lopez Obrador în conferinţa sa de presă cotidiană. Obrador, care şi-a preluat mandatul la 1 decembrie, nu a avut nicio întrevedere până acum cu Trump, cu care a discutat însă telefonic în mai multe rânduri. El a încercat totuşi să menţină relaţii cordiale cu omologul american, în pofida ameninţărilor repetate ale Washingtonului care acuză Mexicul de atitudine prea laxă în gestionarea afluxului de imigranţi clandestini, în special proveniţi din America Centrală, care traversează teritoriul mexican către frontiera cu SUA.

La finalul lunii mai, Donald Trump a ameninţat că va introduce tarife vamale asupra tuturor produselor mexicane importate de SUA dacă Mexicul nu reuşeşte să stopeze valul de migranţi. Pe 7 iunie, cele două ţări au ajuns la un acord. Mexicul a desfăşurat deja 6.000 de membri ai Gărzii Naţionale la frontiera sa cu Guatemala pentru a consolida controalele şi a accelera revenirea migranţilor în ţările de origine. Acordul prevede o revizuire în termen de 45 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel