Premierul Spaniei, idee amuzantă pentru a economisi energie: Oficialii de stat să nu mai poarte... cravată

Sursă foto: Pexels (Sora Shimazaki)
Sursă foto: Pexels (Sora Shimazaki)

Premierul spaniol le-a dat un sfat practic celor care suferă din cauza valului de căldură: să nu mai poarte cravată. 

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, le-a cerut miniştrilor şi altor oficiali de stat să îi urmeze exemplul şi să nu mai poarte cravată, pentru a economisi energie prin reducerea consumului cu aerul condiţionat, transmite AFP și Agerpres.

El a apărut fără cravată şi cu gulerul cămăşii descheiat la o conferinţă de presă la Madrid şi a atras atenţia presei asupra acestei ţinute. "Mi-ar plăcea să observaţi că nu port cravată. Asta înseamnă că putem cu toţii să facem economii din punct de vedere energetic".

AFP menţionează că Sanchez poartă de obicei ţinute sobre, cu costum şi cravată, de câte ori apare în public şi în special la întâlnirile cu jurnaliştii.

Prim-ministrul s-a adresat şi sectorului privat: "Dacă nu este deja cazul, mi-ar plăcea să nu purtaţi cravată când nu este necesar. Astfel puteţi contribui, ca şi noi, la economiile de energie care sunt atât de necesare în ţara noastră".

Miniștrii vor adopta măsuri de economisire a energiei - dar nu au dat detalii despre acestea

Şeful guvernului spaniol a anunţat că miniştrii vor adopta luni mai multe "măsuri urgente" - despre care nu a dat detalii - pentru economisirea energiei, "în concordanţă cu ceea ce fac alte ţări europene".

Spania a acţionat recent pentru reducerea consumului de energie în cadrul eforturilor cerute de Uniunea Europeană pentru a elimina dependenţa de gazele naturale importate din Rusia. Printre altele, a fost încurajată telemunca, cu scopul de a limita utilizarea aerului condiţionat în sediile instituţiilor publice şi s-a recomandat reglarea climatizării la cel puţin 27 de grade şi a încălzirii pe timp de iarnă la maximum 19 grade.

"Planul pentru eficienţă energetică" a fost publicat în Monitorul Oficial la sfârşitul lui mai.

Comisia Europeană a prezentat în aceeaşi lună un plan în valoare de 210 miliarde de euro care prevede dezvoltarea surselor de energie regenerabile şi economisirea energiei, ca reacţie la războiul din Ucraina. Tot cu scopul de a reduce achiziţiile de gaze din Rusia, Uniunea Europeană a cerut marţi tuturor ţărilor membre să îşi reducă consumul de gaze pe perioada august 2022 - martie 2023 cu cel puţin 15% din media pe ultimii cinci ani. 

Campania de pe litoralul spaniol: ”Orice femeie este gata pentru sezonul estival!”

Ministerul Egalității din Spania a lansat o campanie de vară pentru a încuraja femeile îngrijorate de cum arată corpul lor să meargă la plajă.

”Vara este și a noastră”, scrie sloganul deasupra unei imagini cu cinci femei de diverse forme și dimensiuni.

”Toate corpurile sunt gata de plajă”, a spus ministrul Serviciilor Sociale, Ione Belarra.

Drepturi refuzate de percepțiile sociale

Șefa Institutului pentru Femei, Antonia Morillas, a spus că așteptările fizice au afectat nu numai stima de sine a femeilor, dar le-au refuzat drepturile, scrie BBC. Ilustrația campaniei a cinci femei care se relaxează pe plajă prezintă și o femeie topless după o mastectomie. Institutul, care se află în spatele inițiativei, a spus că este o încercare de a arăta că toate trupurile sunt așa cum trebuie să fie. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel