Campania de pe litoralul spaniol: ”Orice femeie este gata pentru sezonul estival!”

Sursă foto: Twitter (@Pam_Angela_)
Sursă foto: Twitter (@Pam_Angela_)

Guverul iberic a lansat o campanie estivală, pentru a încuraja turistele să se simtă bine în pielea lor. 

Ministerul Egalității din Spania a lansat o campanie de vară pentru a încuraja femeile îngrijorate de cum arată corpul lor să meargă la plajă.

”Vara este și a noastră”, scrie sloganul deasupra unei imagini cu cinci femei de diverse forme și dimensiuni.

”Toate corpurile sunt gata de plajă”, a spus ministrul Serviciilor Sociale, Ione Belarra.

Drepturi refuzate de percepțiile sociale

Șefa Institutului pentru Femei, Antonia Morillas, a spus că așteptările fizice au afectat nu numai stima de sine a femeilor, dar le-au refuzat drepturile, scrie BBC. Ilustrația campaniei a cinci femei care se relaxează pe plajă prezintă și o femeie topless după o mastectomie. Institutul, care se află în spatele inițiativei, a spus că este o încercare de a arăta că toate trupurile sunt așa cum trebuie să fie. 

Femeile ar trebui să se bucure, însă, de vară, oriunde și cu cine își doresc, spunea reclama: ”Astăzi ridicăm un pahar pentru o vară pentru toți, fără stereotipuri și violențe estetice împotriva corpului nostru”.

Campania a avut și reacții negative

Dar nu toată lumea a fost impresionată de campanie.

Unii s-au întrebat dacă ar trebui extinsă campania și pentru a include bărbați, în timp ce liderul de stânga Cayo Lara a spus că noua campanie a fost culmea absurdului, încercând să ”creeze o problemă acolo unde nu există”.

Ministrul junior al egalității, Ángela Rodríguez Pam, a postat un mesaj pe Twitter pentru bărbații care credeau că femeile nu au nevoie de permisiunea ministerului pentru a merge la plajă: ”Desigur că mergem, dar presupunem că vom atrage ura pentru că arătăm un trup care nu se încadrează în standarde.”

Vicol îl taxează pe Buhnici: Bărbații cu pretenții, nu crescuți în grotă, nu trimit femeile la sală ca să aibă ce vedea ei

Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, social-democrata Laura Vicol, a reacționat după declarațiile vlogerului George Buhnici făcute la adresa femeilor.

”Mă gândeam că România anului 2022 este totuși o țară în care bărbații așa-zis cu pretenții, nu crescuți în grotă, nu trimit femeile la sală ca să aibă ce vedea ei pe plajă. Iar după aceea, pentru a duce oroarea până la capăt, să mai pretindă și că dau sfaturi medicale.

Mă gândeam degeaba....Mai este mult până departe.

Ce s-a întâmplat acum nu este un fenomen izolat. În prea multe domenii, iar politica nu face excepție, există tot felul de ”bărbați”, dar, trist, și ”doamne”, cărora le place să își dea cu presupusul.

Și mă opresc aici...”, a scris pe pagina sa de socializare președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, social-democrata Laura Vicol.

Declarațiile lui George Buhnici

”Am văzut şi fete care nu arată bine şi nu aş vrea să se interpreteze, dar suntem la festival şi putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să şi fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi.  Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală”, a declarat George Buhnici într-un interviu pentru o televiziune. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel