Premierul Italiei Giuseppe Conte a destituit un subsecretar de stat implicat într-un scandal de corupţie

Premierul italian Giuseppe Conte a destituit miercuri un subsecretar de stat implicat într-un scandal de corupţie, în pofida sprijinului partidului Liga pentru oficialul respectiv, transmite Reuters.

Armando Siri, subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor italian şi consilier economic al liderului partidului Liga, Matteo Salvini, a devenit subiectul unei anchete în luna aprilie pentru un presupus caz de luare de mită de la un investitor în domeniul centralelor eoliene ce avea legături cu mafia siciliană.

Acest dosar a provocat deja tensiuni mari între formaţiunea de extremă-dreapta Liga şi partenerul său de coaliţie, Mişcarea 5 Stele (M5S), ameninţând cu ruperea alianţei cu numai trei săptămâni înaintea alegerilor pentru Parlamentul European.

M5S, formaţiune al cărei sprijin se bazează pe o politică de toleranţă zero faţă de corupţie, insistase ca Siri să fie eliberat din funcţie din cauza acestui scandal, în timp ce Matteo Salvini a susţinut că oficialul respectiv ar trebui să rămână în guvern până se va dovedi în instanţă că este vinovat. 

Avem atâtea lucruri de făcut încât nimeni nu îmi va schimba opinia că Italia are nevoie de un guvern, a declarat Salvini în faţa presei.

El a adăugat că, chiar dacă Liga va obţine rezultate mai bune decât M5S în alegerile europarlamentare, aşa cum indică majoritatea sondajelor de opinie, el nu va face o remaniere partidul său să fie mai bine reprezentat la nivelul guvernului.

Relaţiile dintre cele două formaţiuni s-au deteriorat în campania electorală, de multe ori ele acţionând ca inamici politici mai degrabă decât ca aliaţi la guvernare.

Liderul M5S, Luigi Di Maio, care este vicepremier şi ministru al industriei în guvernul de la Roma, a declarat că este foarte mândru de hotărârea premierului Conte de a-l destitui pe Armando Siri şi a insistat pe necesitatea ca actuala coaliţie guvernamentală să-şi ducă mandatul la capăt, în pofida divergenţelor interne.

Nu este o victorie pentru Mişcarea 5 Stele, ci pentru italieni, a spus el în faţa presei, adăugând că în opinia sa combaterea corupţiei trebuie să fie tratată ca o urgenţă naţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel