Premierul irlandez: Brexitul e departe de final. Marea Britanie, poziție slăbită

Premierul Republicii Irlanda, Leo Varadkar, a avertizat Marea Britanie că procesul de Brexit este departe de a se fi încheiat.

Luni, premierul irlandez Leo Varadkar a declarat într-un interviu pentru BBC că "Uniunea Europeană este o uniune a 27 de state membre, în timp ce Marea Britanie este o singură țară".

"Și avem o populație și o piață de 450 de milioane de oameni. Regatul Unit are aproximativ 60 (de milioane). Deci, dacă acestea ar fi două echipe care joacă fotbal una împotriva alteia, cine crezi că are echipa mai puternică?", a spus Varadkar.

"Întotdeauna spun că suntem doar la pauză cu Brexit, nu s-a încheiat încă", a adăugat Varadkar, înainte de o întâlnire la Dublin cu negociatorul principal pe Brexit al UE, Michel Barnier.

Primul-ministru britanic, Boris Johnson, a reluat în ultima perioadă o promisiune electorală conform căreia nu va fi de acord să extindă perioada de tranziție dincolo de sfârșitul lui 2020, chiar dacă nu se va fi încheiat până atunci un acord complet de ieșire din reglementările UE.

În răspuns, Varadkar a spus că va fi dificil să se asigure un acord cuprinzător la timp și că există o șansă ca pentru orice acord negociat să fie necesară ratificarea de către toate cele 27 de parlamente naționale din UE. Asta înseamnă că procesul de ieșire din UE ar putea fi întârziat de o sumă de motive politice la nivelurile naționale.

"Trebuie să trecem foarte rapid la afaceri și să încercăm să încheiem acel acord comercial care este absolut esențial pentru economia irlandeză, la fel cum este și pentru economia britanică", a mai spus Varadkar, care se confruntă cu o rundă de alegeri în data de 8 februarie în care ar putea să-și piardă postul de premier, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel