PREMIERĂ în justiție: Bărbat condamnat la închisoare cu executare, după ce a fugit din spital

sursa foto: Pixabay
sursa foto: Pixabay

Un bărbat de 36 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Magistrații de la Judecătoria Buzău l-au condamnat pe 10 decembrie pe Matei S. la un an de închisoare cu executare pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Instanța a obligat inculpatul la plata sumei de 550 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. 

De asemenea, prin sentința Judecătoriei Buzău, bărbatului i-a fost interzisă exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei.

Sentința vine după ce, în luna aprilie, bărbatul de 36 de ani a fugit din spital înainte să primească rezultatul testului pentru Covid-19.  Ulterior, testul a ieșit negativ, dar a fost diagnosticat cu TBC. 

Bărbatul are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Decizia Judecătoriei Buzău 

 

„În baza disp. art. 352 alin.1 C. pen. condamnă inculpatul M.S. la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Aplica inculpatului pedeapsa complementară prevazută de art 66 alin. (1) lit. a), b), Cod penal de interzicere a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioada de 2 ani după executarea pedepsei sau considerarea ca executată a pedepsei principale cu închisoarea.

Aplica inculpatului pedeapsa accesorie prevăzuta de art. 65 alin. 1 C.. pen. raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal de interzicere a exercitării drepturilor si de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice si de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Pedeapsa se va executa în baza disp. art. 60 C. pen.. În baza disp. art. 274 alin.1 C. pr. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 550 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10.12.2020”, se arată în decizia Judecătoriei Buzău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel