Ponta: Militarii care au câştigat la recalcularea pensiilor nu trebuie să piardă niciun leu

victor_ponta
victor_ponta

Premierul Victor Ponta a făcut referire din nou, marţi, la necesitatea de a face dreptate militarilor afectaţi de recalcularea pensiilor, fără a le tăia însă celor care au avut de câştigat.

Autor: Laura Galescu

"Ştiu că cei 90% din militari care au avut de câştigat de pe urma recalculării nu trebuie să piardă niciun leu, pentru că, dacă venim cu o nouă lege, e posibil să piardă şi nu cred că e corect. Sunt hotărât să facem dreptate celor 8-9-10% care au fost afectaţi şi care nu ne-au cerut bani. Ştiţi, în armată cea mai importanta este onoarea şi trebuie să reparăm nedreptatea făcută de Emil Boc", afirmă Victor Ponta, într-o postare pe facebook, citează Agerpres.

Premierul declara, pe 25 februarie, că a solicitat oficial ca în cazul în care vor fi constatate încălcări ale legii vizând pensiile militarilor, persoanele implicate să fie trase la răspundere şi a dat asigurări că dacă vreun membru al Guvernului va fi cercetat va lua măsuri: "Dacă există orice fel de încălcare a legii, cel care a încălcat legea urmează să răspundă. Eu am solicitat oficial. Nu există niciun fel de cercetare pentru vreun membru al Guvernului. Dacă va exista, atunci sigur că voi lua măsurile necesare", a afirmat Victor Ponta, întrebat de presă despre existenţa unui dosar la DNA vizând majorarea pensiilor militarilor fără documente justificative.

De asemenea, premierul Ponta a reamintit că Executivul nu va recalcula toate pensiile militarilor, dar va rezolva problemele punctuale, de natură administrativă, urmând ca aspectele juridice să fie cercetate de instituţiile abilitate.

Potrivit premierului, Guvernul îşi propune să identifice în perioda următoare o "soluţie echitabilă" pentru acea categorie care a avut de pierdut în urma recalculării pensiilor militare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel