Polițiștii ruși vor să-l interogheze pe Alexei Navalnîi. Solicitarea trimisă Berlinului

Politia rusă a anunțat vineri că vrea să ceară Germaniei să-l interogheze pe opozantul rus Alexei Navalnîi.

Departamentul Transporturilor din cadrul Ministerului rus de Interne, însărcinat cu verificări preliminare referitoare la spitalizarea lui Navalnîi, urmează să ceară ca "anchetatori ruși să poată asista la activități ale anchetatorilor germani" cu privire la otrăvirea opozantului rus și "să-i pună întrebări suplimentare", transmite Interfax

"Unitatea de anchetă pregătește o cerere suplimentară de asistență juridică către autoritățile competente din Republica Federală Germania. Această cerere va include o cerere privind posibilitatea prezenței anchetatorilor organelor de afaceri interne ale Federației Ruse care efectuează o anchetă cu privire la acest fapt și a unui expert rus în timpul anchetei desfășurate de către colegii germani, cu posibilitatea de a pune întrebări clarificatoare și suplimentare ",  se arată într-un comunicat de presă.

Amintim că Alexei Navalnîi, unul dintre principalii opozanți din Rusia, a fost otrăvit atunci când se afla într-un avion. El a stat în comă internat într-un spital din Omsk. Pe 22 august, a fost transferat în Germania pentru tratament la clinica din Berlin Charite. Pe 2 septembrie, autoritățile germane au declarat că urme de otravă din grupul Noviciok au fost găsite în corpul opozantului rus. Autoritățile ruse au negat orice implicare. Pe 7 septembrie, Navalnîi a fost scos din comă artificială iar starea sa de sănătate s-a îmbunătățit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel