COD GALBEN  Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în jumătate de ţară. ANM, avertizare de ultimă oră - Vezi Harta

Fotografie creată de Kaique Rocha, de la Pexels
Fotografie creată de Kaique Rocha, de la Pexels

ANM a emis o avertizare COD GALBEN de vreme instabilă pentru jumătate din ţară. 

Avertizarea este valabilă de pe 25 mai, ora 12:00, până pe 26 mai, la ora 8:00, în jumătatea nordică şi nord-vestică a ţării, dar şi în unele regiuni centrale.  

În intervalul menționat în Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55...70 km/h și pe arii restrânse 80...90 km/h), averse torențiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse în noaptea de miercuri spre joi (25/26 mai) și în restul teritoriului, iar pe parcursul zilei de joi (26 mai), acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice, transmite ANM.

Vremea pe o lună. ANM, prognoza meteo 23 mai - 20 iunie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat estimarea meteo pe o lună, pentru intervalul 23 mai - 20 iunie 2022. Sfârșitul lunii mai se caracterizează prin vreme mai rece decât normalul perioadei în est și sud-est. Va fi mai cal în sud-vest, iar în restul țării vor fi valori termice specifice perioadei. În sud, vor fi precipitații sub normalul perioadei și normale în rest. 

Luna iunie vine cu temperaturi normale perioadei, nu va fi nici mai cald, nici mai rece, iar ploile vor fi mai rare decât normalul perioadei în toată țara. Din 6 iunie, este posibil să se încălzească mai puternic în extremitatea sudică a țării, dar și să fie mai răcoare în nord. În sud-vest, precipitațiile vor fi deficitare. 

În ultima săptămână prognozată, 13 - 20 iunie, continuă tendința de vreme normală perioadei în toată țara, cu temperaturi mai ridicate în sud și mai scăzute în nord. De asemenea, ploile vor fi deficitare în sud și-n vest. 

ANM, prognoza meteo. Vremea 23  - 30 mai 

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, dar și ușor mai ridicate în cele sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel