Ploi, lapoviță, ninsori și vânt, în mai multe zone ale țării. Elena Mateescu (ANM): Senzația de rece va fi semnificativă

 Inquam Photos / Ștefan Constantin
Inquam Photos / Ștefan Constantin

Elena Mateescu, director ANM, a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a oferit prognoza meteo pentru această perioadă. 

ANM a emis un Cod Galben de valabil până vineri, 26 ianuarie, la ora 10:00 pentru zonele montane, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m. În acest context, directorul ANM a explicat cum va fi vremea în celelalte zone ale țării. 

„Vremea păstrează caracterul perioadei în care ne aflăm, cu fenomene meteorologice specifice de iarnă. La ora 18:00 va intra în vigoare o avertizare meteorologică de Cod Galben, până vineri dimineață la ora 10:00. Vorbim de zona montană, acolo unde, la altitudini mai mari de 1700 m, intensificările de vânt vor fi foarte puternice și vorbim de rafale de 80-100km/h. Va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

De la ora 16:00, până vineri dimineață la ora 10:00, vorbim și de o informare meteorologică ce vizează cantitățile de precipitații în extindere, la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Dobrogea și partea de est a Munteniei, precipitații mixte, ploi, lapoviță și ninsori, iar în această noapte vorbim și de depuneri de polei.

Și în zonele mai joase de relief intensificările de vânt vor fi unele susținute și vorbim de viteze de 45-55km/h care, în condițiile regimului de temperaturi cu valori predominant negative, cu siguranță, senzația de rece va fi mult amplificată.

Vorbim în următoarele zile, de pildă mâine dimineață, de minime între -5 până la 4 grade, cu o minimă în Capitală spre -4, -1 grad, și de maxime în continuare pozitive, 0 până la 7 grade, dar  în condițiile asocierii și cu vântul, senzația de rece va fi una semnificativă.

Pentru zonele depresionare, temperaturile vor fi unele deosebit de coborâte pentru că acestea vor coborî până la valori spre -9, -10 grade Celsius.", a spus Elena Mateescu la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel