Plângere penală împotriva lui Traian Băsescu. De ce este acuzat președintele

Senatorul Gabriela Vrânceanu Firea  va depune plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu, acuzându-l pe şeful statului de întaj și amenințare. Victor Ponta,  care a semnat plângerea, a catalogat ieşirea preşedintelui Băsescu drept o ameninţare "pur mafiotă", "ca în filmul Naşul".

"A fost o ameninţare pur mafiotă. Ne aşteptam ca 2014 să fie foarte dificil, dar o asemenea chestiune ne puteam imagina doar în filmul 'Naşul'. Cred că, din ce în cel mai mult, domnul Băsescu îşi pierde controlul, pentru că are doi duşmani. Cel mai mare duşman este timpul, pentru că, din decembrie, nu doar că nu va mai fi preşedinte, dar nici nu va mai avea imunitate şi va trebui să răspundă în diverse dosare penale. Al doilea duşman a fost USL-ul. De asta el a lucrat la planul destrămării, dar o mare parte din votanţi a rămas alături de alianţa pe care noi o formăm", a declarat primul-ministru Victor Ponta la România TV.

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat marţi că avocatul său, respectiv Lucian Bolcaș,  a redactat textul plângerii penale împotriva lui Traian Băsescu pentru două infracţiuni din Codul penal: ameninţare şi şantaj. Aceasta va fi depusă, miercuri, la Parchet, la care se va adăuga și înregistrarea intervenției lui Traian Băsescu de duminică seara. 

Citește și: Rareș Bogdan, reclamat la CNA pentru interviul cu Traian Băsescu

"Eu cred că sunt toate elemente constituite pentru cele două infracţiuni. Mă simt ameninţată în urma declaraţiei preşedintelui ţării că s-ar putea să nu-mi găsesc soţul acasă dacă nu stau în banca mea şi nu sunt atentă pentru că şi pe moşia sau parohia soţului ar fi probleme pe care dumnealui le-ar cunoaşte. Eu am tras concluzia că domnia sa a vrut să tragă un semnal de alarmă anumitor organe de anchetă pentru ca familia mea să aibă de suferit din pricina faptului că eu sunt membru şi comunicator al unei comisii parlamentare de anchetă", a declarat Firea la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că simte permanent o stare "de temere, de îngrijorare şi nelinişte" în legătură cu viaţa sa, a soţului şi a familiei sale.

"Cred că sunt întrunite şi elementele infracţiunii de şantaj pentru că mi s-a comunicat la oră de vârf, de maximă audienţă, de către domnul preşedinte, să stau în banca mea şi să-mi văd de treabă şi prin acest mesaj eu am înţeles că mi se spune că dacă nu fac aşa şi anume să renunţ la redactarea raportului comisiei de anchetă Nana vor fi divulgate informaţii vădit compromiţătoare reale sau imaginare în legătură cu mine sau cu familia mea", a mai arătat senatorul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel