EXCLUSIV  Pittella, despre viitorul UE: Trebuie să devenim Statele Unite ale Europei

Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash

Invitat la emisiunea "Din culisele Europei", Gianni Pittella a oferit o serie de sfaturi importante pentru tinerii care intră în politică, explicând şi care este viziunea sa faţă de viitorul Uniunii Europene. 

"Care sunt, să spunem, sfatul 1,2,3 pentru aceștia? Ce fel de sfaturi ai pentru noii lideri europeni? Cum ar trebui să fie ei pentru a reuși la nivel european? Ce fel de viziune ar trebui să aibă? Cum ar trebui să acționeze?", l-a întrebat Claudia Ţapardel pe Gianni Pittella, senator in Parlamentul Italiei, fost lider al Grupului S&D din Parlamentul European și Vicepreședinte al Parlamentului European pentru două mandate, un om cu o experiență de aproape 20 de ani în politica mare de la Bruxelles. 

"Trebuie să acționeze având în minte o Europă unită din punct de vedere politic. Trebuie să se întâmple treptat, nu mâine. Dar treptat-treptat trebuie să devenim Statele Unite ale Europei, cum au fost realizate Statele Unite ale Americii. Trebuie să ajungem acolo treptat. Este visul meu din tinerețe, în care încă cred. Eu pot să transmit în ceea ce am crezut. Dacă nu aș fi crezut în aceste lucruri, nu aș fi rămas 19 ani în Parlamentul European. Aș fi putut să fiu parlamentar în Italia, dar în schimb al ales Europa.

Mi-am dedicat viața Europei și această iubire pentru Europa trebuie să fie susținută de tineri. Fără tineri, nu vom putea să mergem nicăieri. Acesta este mesajul pe care vreau să îl transmit.  Tinerii care vor să vorbească cu mine... sunt tineri care vor știe de la mine cum se poate face... eu sunt la dispoziția lor pentru a face bine, pentru a pune bazele și pentru a construi o Europă mare și unită!", a răspuns Gianni Pittella. 

***

"Ar trebui să-i iubim mai mult pe cei din jurul nostru, pe alții, să ne iubim mai mult între noi. Trebuie să ne gândim la Planetă, la mediul înconjurător, să creăm locuri de muncă noi și mai bune, dar și să ne gândim la drepturi, la drepturile sociale, la drepturile civile, la drepturile noii generații, la dreptul de a utiliza instrumentele digitale și, de asemenea, drepturi cu privire la intimitatea noastră. Mesajul meu este un mesaj de credință, de speranță și de iubire, pentru a susține acele idealuri și acele valori care sunt la baza vieții noastre, respectiv valorile privind echitatea, valorile ce țin de libertate și cele ce țin de demnitate", a mai declarat Pittella în cadrul emisiunii.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel