EXCLUSIV  Pisici. Constantin Toma, primar Buzău, decizie ȘOC. Un senator tună și fulgeră

Constantin Toma, primarul Buzăului, le-a pus gând rău pisicilor și câinilor din oraș. Potrivit unui regulament postat pe site-ul instituției pe care o conduce, oamenii nu pot avea mai mult de două pisici. Nici persoanele care au câini nu au scăpat! Sunt obligate să-și sterilizeze patrupedele. Regulamentul privind deținerea și creșterea animalelor de companie și de fermă în municipiul Buzău prevede și sancţiuni deloc de neglijat.

Acest scandal a ajuns la nivel național și senatorul Marius Marinescu, președinte fondator al Federaţiei pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM), a reacționat vehement și vrea să lupte până la capăt pentru micii prieteni ai omului. Reprezentanții FPAM sunt dispuși să ajungă chiar și în justiție.

"Este o prostie ceea ce încearcă acest edil să facă, nici măcar nu are bunul simț să se informeze de legislația în vigoare, respectiv Legea 9/2008, Legea Marinescu, care completează și modifică Legea 205/2004. La articolul 10, se precizează că reglementările în baza Legii de protecție a animalor se stabilesc de către ANSV. Consiliile locale nu au niciun fel de competență într-o astfel de speță. Au mai existat asemenea hotărâri aberante, de exemplu, în Satu Mare sau Oradea, care au fost desființate în contencios administrativ în urma solicitărilor FPAM. 

Mâine-poimâne, asemenea edili ar fi în stare să propună Consiliului Local restricționarea numărului de copii pe care o familie îi poate avea pe motiv că deranjează vecinii. 

Consiliile Locale, conform legii, au atribuțiuni doar în domeniul statului, nu și in cel privat. Pe lângă aceste încălcari ale legii, vorbim de o încălare constituțională, respectiv la dreptul de proprietate.

[citeste si]

Reprezentanții FPAM vor avea o dezbatere cu Primăria Buzău pe data de 5 octombrie. În situația în care se va promova o astfel de hotărâre de consiliu, FPAM o va ataca imediat în contencios administrativ", a spus Marius Marinescu în exclusivitate pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel