Pippidi îl aseamănă pe Ponta cu Putin. "Deschid ușa pe care va intra iadul"

mungiu-pippidi
mungiu-pippidi

Alina Mungiu Pippidi îl aseamnă pe premierul Victor Ponta cu președintele rus Vladimir Putin și atrage atenția că astfel de gesturi pot duce țara cu zeci de ani înapoi și deschid "ușa pe care va intra iadul". 

Alina Mungiu Pippidi scrie, într-un editorial pe romanialibera.ro, că în ciuda planurilor de dezvoltare poate apărea unul ca Putin care să arunce țara cu zeci de ani în trecut. Îl și arată pe acest demagog, cel care a aruncat tema ortodoxiei în campania prezidențială, Victor Ponta, despre care opinează că ar trebui taxat dur pentru că poate deschide ușa prin care va intra iadul, adică acea întoarcere în  timp. 

"Orice ideologie colectivistă la săraci, că e marxism sau putinism sau islamism are același efect. Aruncă pe orice fond de lipsă de stimă față de propria persoană și colectivism ingredientele invidiei sociale, față de oameni mai buni sau țări mai prospere și vei obține aplauze cînd cad civili din cer. Facem planuri de dezvoltare, dăm credite, punem asfalt și încercăm de zeci de ani să tratăm încet-încet fondul de nedezvoltare din care se trag toate astea, cu succes în destule țări. Destul însă să apară un demagog ca Putin și ne dă cu zeci de ani înapoi. De asta cei care au ideea să prospere pe această ideologie, cum a făcut Victor Ponta cînd a adus vorba de ortodoxie în campania prezidențială, trebuie taxați drastic, că deschid ușa pe care va intra iadul", scrie Alina Mungiu Pippidi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel