Pilotul rus de Formula 1 Nikita Mazepin, exclus de la Marele Premiu al Marii Britanii

Pilotul rus de Formula 1 Nikita Mazepin nu va avea voie să participe la Marele Premiu al Marii Britanii, în urma deciziei Motorsport UK ca răspuns la situația din Ucraina.

Pilotul echipei Haas fusese autorizat să concureze după ce FIA a confirmat că rușii pot concura sub un steag neutru. Dar președintele Motorsport UK, David Richards, împreună cu consiliul de administrație al organizației britanice au confirmat miercuri, într-o declarație, că Mazepin nu va putea concura la Silverstone pe 3 iulie, dacă situația nu se schimbă.

„Întreaga comunitate Motorsport UK condamnă actele de război comise de Rusia și Belarus în Ucraina și își exprimă solidaritatea și sprijinul față de toți cei afectați de conflictul în curs de desfășurare”, a declarat Richards, citat de Sky Sports.

Președintele FIA, Mohammed bin Sulayem, a afirmat marți, într-o declarație: „FIA urmărește cu tristețe și șoc evoluțiile din Ucraina și speră într-o rezolvare rapidă și pașnică a situației actuale. Condamnăm invazia rusă în Ucraina și gândurile noastre sunt alături de toți cei care suferă ca urmare a evenimentelor din Ucraina."

În declarație, FIA a adăugat: „Piloții ruși și bieloruși, concurenții individuali și oficialii vor putea să participe la competițiile internaționale doar în calitatea lor neutră și sub „steagul FIA", sub rezerva unui angajament specific și a aderării la principiile FIA de pace și neutralitate politică."

Ca răspuns, și în deplină conformitate cu recomandările Comitetului Olimpic Internațional (CIO), Motorsport UK a confirmat că nicio echipă cu licență rusă sau bielorusă nu este autorizată să participe la competiții de motorsport în Regatul Unit, că niciun concurent și niciun oficial cu licență rusă sau bielorusă nu este autorizat să participe la evenimente de motorsport din Regatul Unit și că niciun simbol național al celor două state, nicio culoare, niciun steag (pe uniformă, echipament și mașină) nu va fi afișat la evenimentele autorizate de Motorsport UK.

Cel mai semnificativ aspect al acestei situații este faptul că federația britanică Motorsport UK adoptă o poziție diferită față de federația internațională FIA, care a anunțat săptămâna aceasta că este pregătită să permită piloților cu licență rusă să participe la cursele și în campionatul lor, atât timp cât aceștia concurează sub un steag FIA, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel