Pierderile armatei ruse: 13 avioane, 8 elicoptere, 102 tancuri, 536 de vehicule brindate, 15 tunuri

Foto Pexels
Foto Pexels

Pierderile armatei ruse au fost comunicate de Ministerul ucrainean al Apărării.

13 avioane, opt elicoptere, 102 tancuri, 536 de vehicule brindate, 15 tunuri, 3.500 de militari și 200 de prizonieri apar ca pierderi ale armatei ruse, într-un comunicat al Ministerului Apărării din Ucraina.

Biden: Dacă nu luam această decizie, riscam al Treilea Război Mondial din cauza lui Putin

Președintele Joe Biden a declarat că, o alternativă la sancțiunile dure ale Washingtonului împotriva Moscovei, ar fi fost începerea unui nou război mondial.

„Există două opțiuni aici: fie intrăm în război cu Rusia și începem fizic al Treilea Război Mondial, fie ne asigurăm că o țară care acționează atât de contrar dreptului internațional plătește prețul pentru acest lucru”, a spus el într-un interviu, notează 20min.es.

În același interviu, Joe Biden asigură că unul dintre principalele sale obiective strategice, în timpul invaziei ruse a Ucrainei, este menținerea unită a NATO și a Uniunii Europene, lucru care se întâmplă chiar acum, în opinia sa.

„Scopul meu, de la început, a fost să mă asigur că toată NATO și Uniunea Europeană sunt pe aceeași pagină”, împotriva voinței președintelui rus Vladimir Putin.

„Mi se pare că intenția lui a fost de a împărți NATO pentru a crea o gaură mare prin care să se plimbe liber, dar asta nu s-a întâmplat”, a adăugat el într-un interviu pentru bloggerul Brian Tyler Cohen.

Joe Biden a insistat, de asemenea, că „Rusia va plăti un preț serios” pentru invazia Ucrainei. „Pe termen scurt și lung, dar mai ales pe termen lung”, a asigurat președintele Joe Biden.

Klaus Iohannis a convocat CSAT marți

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 1 martie, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, a transmis Administrația Prezidențială.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, implicațiile pentru România, măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiați/persoane strămutate pe teritoriul național, în contextul securitar internațional. În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel