Petiție PACT: Sky News și Stuart Ramsay să-și ceară scuze!

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) a lansat o petiţie prin care solicită postului britanic de ştiri Sky News şi a jurnalistului Stuart Ramsay să-şi ceară scuze public pentru reportajul fals şi denigrator la adresa României.

Mesajul video transmis de președintle PACT, Sebastian Burduja, a strâns 100.000 de vizualizări. Apoi, PACT a decis inițierea unei petiții prin care cetățenii români sau străini care doresc sancționarea  Sky News şi lui Stuart Ramsay. Ei vor scuze publice față de țara noastră. 

Petiţia poate fi semnată aici.

Iată textul petiției:

"Noi, semnatarii acestei petiţii, le cerem postului de ştiri Sky News şi jurnalistului Stuart Ramsay să-şi prezinte scuzele la o oră de maximă audienţă atât pe postul lor de televiziune, cât şi pe site-ul acestora pentru denigrarea imaginii României şi a cetăţenilor săi.

Stuart Ramsay, jurnalist Sky News, a fabricat o ştire prin care a prezentat o acţiune de trafic ilegal de arme din România. Prin această ştire, Ramsay a urmărit să discrediteze o ţară membră a NATO şi UE, pretinzând că România este un stat în care autorităţile nu pot ţine sub control piaţa neagră a armelor.

Întâlnirea pe care Ramsay a regizat-o cu doi presupuşi traficanţi era menită să dovedească uşurinţa cu care se pot cumpăra arme în România. Reportajul s-a dovedit a fi regizat, armele erau de fapt puşti de vânătoare pentru care exista permis, iar cei doi aşa-zişi traficanti erau plătiţi să respecte un scenariu.

După dezminţirea cu dovezi clare de către autorităţile române a acestor acuzaţii, Sky News a continuat să-l susţină pe reporterul britanic. Atât reportajul, cât şi reacţia celor de la Sky News reprezintă o încălcare a celor mai elementare norme de deontologie jurnalistică şi o jignire la adresa cetăţenilor unei ţări aliate.". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel