VIDEO - PETA: Protest la CRUFTS, concursul canin din Marea Britanie

foto: captura video PETA
foto: captura video PETA

Activiştii PETA au întrerupt unul dintre cele mai prestigioase concursuri canine din lume, Crufts, desfăşurat duminică la Birmingham, pătrunzând pe scenă în timp ce juriul anunţa câştigătorul premiului cel mare, informează DPA.

Două persoane au afişat postere cu mesajul 'Crufts: Eugenie Canină' înainte de a fi puse la pământ de către agenţii de securitate de la Centrul Naţional de Expoziţii din Birmingham, după cum se poate vedea într-un material video postat de către PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).

'Protestatarii au evidenţiat suferinţa câinilor crescuţi de oameni cu caracteristici extrem de exagerate - toate pentru a satisface 'standardele de rasă' ale Kennel Club (organizatorul evenimentului, n.r.)', a precizat PETA într-o declaraţie publicată online alături de filmuleţul de la incident.

VIDEO

Organizaţia postase anterior pe contul său de Twitter fotografia unui bărbat şi a unei femei purtând pancarte în faţa locului unde are loc acest cunoscut eveniment de patru zile.

[citeste si]

'Crescătorii produc pui după pui cu pedigree nesănătos, în timp ce miilor de câini sănătoşi, care pot fi adoptaţi, din adăposturi, li se refuză şansa la un cămin cu oameni iubitori', se indică în tweet-ul organizaţiei. O femelă din rasa whippet, numită 'Tease', se afla pe podium pentru a-şi ridica premiul cel mare, însă a fost nevoită să părăsească zona în grabă, alături de stăpâna sa, din cauza protestatarilor.

'Activiştii au speriat câinii şi au pus în pericol siguranţa animalelor şi a oamenilor prezenţi la eveniment', a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Crufts. Concursul canin Crufts a fost organizat pentru prima dată în 1891 şi este difuzat la postul britanic de televiziune Channel 4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel