Pesta porcină. Primăria Suceveni, un milion de lei pentru dezinfectare

pesta porcina
Descriere foto: pesta porcina

Consilierii judeţeni gălăţeni au aprobat alocarea unei sume de aproximativ 1,2 milioane lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi în vederea acordării unor ajutoare unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ pentru combaterea pestei porcine africane.

Potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, din cele aproximativ 1,2 milioane lei, cea mai mare sumă, 200.000 lei, a fost alocată comunei Suceveni, unde a fost depistată şi confirmată existenţa pestei porcine africane atât în intravilanul, cât şi în extravilanul localităţii. Banii vor fi viraţi Primăriei Suceveni, care îi va folosi pentru procurarea substanţelor necesare dezinfectoarelor şi a echipamentelor aferente.

"Substanţele necesare pentru dezinfectoarele individuale şi echipamentele aferente vor fi asigurate de către Primăria Suceveni, iar fondurile aferente se vor asigura prin bugetul Consiliului Judeţean Galaţi din fondul de rezervă al acestuia", a explicat Fotea.

Preşedintele CJ Galaţi a declarat că alţi 939.860 lei au fost alocaţi pentru alte 63 de localităţi din judeţ pentru ducerea la îndeplinire a Hotărârii nr. 30 din 05.08.2018 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, care precizează că la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Galaţi, prin grija consiliilor locale, se vor instala dezinfectoare individuale la toate gospodăriile care deţin porci.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25