Pericolul din sucurile carbogazoase fără zahăr. Dr. Mencinicopschi: Apare efectul cefalic

Pericolul din sucurile carbogazoase fără zahăr. Dr. Mencinicopschi: Apare efectul cefalic / Foto: Pixabay, de Ernesto Rodriguez
Pericolul din sucurile carbogazoase fără zahăr. Dr. Mencinicopschi: Apare efectul cefalic / Foto: Pixabay, de Ernesto Rodriguez

Află în articol de ce ar trebui să renunți la sucurile carbogazoase, chiar dacă sunt fără zahăr.

Deși mulți nu rezistă tentației și beau adesea sucuri carbogazoase, unii chiar în fiecare zi, ar trebui să renunțe la acestea. Specialiștii susțin că sucurile din comerț nu sunt deloc sănătoase și ne pot face mult rău. Mai mult, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, a explicat un paradox: nu doar sucurile cu zahăr îngraşă, ci şi cele cu îndulcitori.

"Sucurile din comerţ nu sunt benefice, indiferent dacă le alegem pe cele cu zahăr sau pe cele cu îndulcitori. Cele cu zahăr sunt hipertonice şi ne scot apa din organism. Practic, accelerează deshidratarea produsă de caniculă şi ne amplifică setea. În plus, constituie o sursă importantă de calorii, dar fără substanţe nutritive", explică prof. Mencinicopschi, scrie Realitatea.net.

Dr. Mencinicopschi, despre sucurile fără zahăr: Apare efectul cefalic

"Nici sucurile pe a căror etichetă scrie «light» nu sunt benefice. În special cele care conţin cafeină deshidratează organismul. Recent, a apărut o lege europeană ce prevede ca orice băutură care conţine cafeină peste un anumit nivel să aibă pe etichetă o atenţionare în care să se menţioneze concentraţia, nefiind indicată copiilor, gravidelor etc. În plus, sucurile cu îndulcitori, prin procesele metabolice, forţează organismul să reţină calorii. După consumarea lor apare efectul cefalic prin care, metabolic, organismul este forţat să reţină mai multe calorii decât în mod normal din alimentele pe care mâncăm. În acest fel sucurile «light» ne îngraşă", susţine specialistul.

Dr. Mihail Pautov: Un DROG, furtună metabolică. Se află în toate supermarketurile

Și medicul chirurg Mihail Pautov a vorbit despre efectele dăunătoare ale sucurilor acidulate care conțin mult zahăr. Mulți români obișnuiesc să bea minim un pahar pe zi din astfel de sucuri, iar acest obicei le scurtează viața cu 5 ani, susține chirurgul.

"Aș vrea să vorbim despre un drog, un drog pe care îl cunoașteți cu toții și se află pe toate rafturile din toate supermarketurile posibile și un drog care omoară de zece ori mai mulți oameni în lume decât toate celelalte droguri luate laolaltă. Dacă ei laolaltă cocaina, morfina, marijuana și orice alt drog îți vine în minte, numărul persoanelor care suferă de pe urma lor este de 10 ori mai mic decât numărul de oameni care suferă real, zilnic, consumând un produs de pe raft care se cheamă Cola.", a spus medicul Mihail Pautov. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel