EXCLUSIV  Pelerinaj la Sfântul Andrei. Christian Ciocan(Federația Polițiștilor): "Cei care fac precizări legate de credință, să citească întâi Constituția"

Foto: basilica.ro
Foto: basilica.ro

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România a făcut o serie de precizări, pentru DCNews, în scandalul legat de interzicerea participării populației la pelerinajul de la Sfântul Andrei. 

Christian Ciocan face apel la Constituție și solicită atât Poliției cât și Jandarmeriei din Constanța să nu faca nici mai mult nici mai puțin decât le permite legea fundamentală de funcționare a statului. 

"După cum bine știe toată lumea, eu am ieșit public în numele Federației solicitând șefului poliției Constanța și șefului Jandarmeriei Constanța, explicații pentru ce s-a întâmplat în ziua praznicului marii mucenițe Ecaterina la biserica având hramul sfintei. Pe cale de consecință, având în vedere marele impact pe care l-au avut ultimele zile în ceea ce privește știrea privind Praznicul Sfântului Andrei cel dintâi chemat pentru creștinarea românilor, Federația face următoarele precizări: pentru că am văzut în spațiul public fel de fel de opinii, unele mai puțin neavenite decât altele, aducem la cunoștința opiniei publice faptul că în România există Constituție și absolut toată lumea și toate legile trebuie să fie în acord cu Constituția. Cei care mai fac precizări vis-a-vis de credință, de legi, de carantinări, de pelerinaje, de drepturi și libertăți și este obligatoriu să citească înainte de orice Constituția. Nu voi intra în detalii pentru a-i lăsa să se instruiască singuri pentru că instruindu-te singur nu uiți. Apoi atragem atenția că în conformitate cu Constituția sunt celelalte legi, inclusiv legile de organizare și funcționare ale Poliției și Jandarmeriei. Adică Poliția și Jandarmeria nu pot face mai mult decât prevede legea. Orice abatere de la lege, în orice sens, se sancționează tot în conformitate cu legea și mai mult decât atât, pentru ca toată lumea să se lumineze, trebuie să se știe că există un statut al Bisericii Ortodoxe Române care în primele 5 articole lămurește lucrurile și vis-a-vis de autonomie și de ce reprezintă, relația cu statul și așa mai departe," a spus Christian Ciocan.

Ciocan: "Oamenii acestor meleaguri au fost salvați de credință"

"Totodată, revin la ceea ce am spus mai devreme și anume la Constituția României. Toate aceste lucruri sunt numai în acord cu Constituția. Așadar, Federația atrage atenția că nimic nu se poate face decât în acord cu legile, iar cei care vor face fie mai mult fie mai puțin așa cum ne refeream mai devreme la Jandarmerie sau la Poliție, vor răspunde potrivit legii. Vom fi primii care vom cere răspundere pentru că de când a început pandemia, toată lumea vorbește, toată lumea vine cu fake news-uri, toată lumea vine cu fel de fel și declarații care mai de care mai alarmiste, dar nimeni nu răspunde. Răspunderea trebuie să fie atât funcțională, adică pe atribuțiile pe care cei care sunt implicați în această situație le au potrivit legii, dar mai ales individuală. Până la răspunderea civilă, răspundere este materială, penală, administrativă, civilă în primul rând și pe mai departe. De la răspunderea civilă se poate face extindere, adică individual, ca persoană, indiferent ce poziție ocup în acest stat, se poate face extindere către celelalte forme de răspundere. Nu voi intra în detalii concrete: spun doar atât: Constituția României trebuie respectată, iar acolo se află totul: drepturile și libertățile fundamentale ale românilor care sunt un popor eminamente creștin ortodox. În toate aceste milenii, de la năvălirile romane și până astăzi, oamenii acestor meleaguri au fost salvați de credință," a încheiat Ciocan. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel