Patru militanţi pro-Maduro care ocupau de săptămâni ambasada Venezuelei de la Washington au fost arestaţi

[] []

16 mai 2019 / 20:31
Salveaza PDF Comentarii

Patru protestatari care sprijineau guvernul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro au fost arestaţi joi în ambasada Venezuelei din Washington, a anunţat Departamentul de Stat, relatează dpa şi AFP.

Poliţiştii au pătruns în ambasadă şi au reţinut patru indivizi care erau ultimii dintr-un grup de susţinători care se aflau la ambasadă de săptămâni de zile, potrivit Code Pink, un grup care îi reprezintă pe protestatari. Cei patru s-au descris drept 'protectori ai ambasadei' care locuiau şi lucrau în ambasadă la invitaţia guvernului venezuelean ales, a scris Code Pink pe site-ul său.

Ei au spus că se aflau acolo pentru a păzi ambasada de susţinătorii 'de dreapta' ai liderului opoziţiei Juan Guaido. Ministrul de externe venezuelean Jorge Arreaza a reacţionat la aceste evenimente pe Twitter. 'Reprezentanţa noastră diplomatică de la Washington a fost invadată astăzi în cadrul unei acţiuni a poliţiei fără precedent', a scris Arreaza. El şi Code Pink susţin că acţiunea a încălcat Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice.

Arreaza a adăugat că protestatarii se aflau în ambasadă 'cu permisiunea noastră'. Carlos Vecchio, reprezentantul liderului opoziţiei Juan Guaido, a salutat pe Twitter 'eliberarea' ambasadei, 'făcută posibil datorită luptei diasporei venezuelene'. Protestul a început în aprilie cu peste 20 de militanţi în interiorul ambasadei. Edificiul a fost în prealabil părăsit de personalul diplomatic, rechemat la Caracas de preşedintele socialist Nicolas Maduro. Numărul protestatarilor a scăzut gradual. SUA şi alte circa 50 de ţări l-au recunoscut pe Guaido drept preşedinte al ţării. Liderul opoziţiei s-a autoproclamat preşedinte interimar în ianuarie, încercând să-l înlăture de la putere pe Nicolas Maduro.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24