Parapantist căzut de la înălţime, după ce a rămas agăţat în cablurile Telecabinei din Poiana Braşov

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Un parapantist a căzut de la înălţime, după ce a rămas agăţat în cablurile Telecabinei din Poiana Braşov.

Salvamontiştii braşoveni au intervenit duminică pentru salvarea unui parapantist, care a rămas agăţat în cablurile Telecabinei mici din Poiana Braşov, la aproximativ 40 de metri înălţime. Vântul puternic a desprins aripa de pe cablu şi parapantistul a căzut, însă nu a suferit răni grave.

În cădere, aripa de speed fly s-a deschis parţial şi împreună cu stratul de zăpadă s-a reuşit să se mai atenueze căderea. Din prima evaluare medicală efectuată de salvamontişti nu au fost constatate afecţiuni medicale majore, precizează Salvamont, pe Facebook.

Salvamontiştii au imobilizat victima într-o saltea cu vacuum şi au transportat-o cu targa akja în staţiune pentru a fi preluată de o ambulanţă şi transportată la spital pentru un control de specialitate.

Potrivit Salvamont, bărbatul a rămas agăţat în cablurile Telecabinei mici din Poiana Braşov între pilonul 3 şi 4, la circa 200 de metri de pilonul 4 şi la aproximativ 40 de metri înălţime, conform Agerpres.

Incidente similare

Un parapantist a rămas agățat între firele de curent, la 20 de metri de sol

Un alt parapantist a rămas prins în firele de curent, în vara acestui an. Incidentul a avut loc în localitatea Brazi, județul Hunedoara, în apropierea masivului Retezat. Pompierii l-au salvat pe bărbat.

Pompierii hunedoreni au avut parte de o misiune de salvare ceva mai dificilă și neobișnuită. Un parapantist a rămas prins în firele de curent, la aproximativ 20 de metri înălțime. Salvatorii au intervenit la înălțime, l-au consiliat pe bărbatul rămas agățat să decupleze sistemul care îl lega de parapantă și l-au preluat în nacela autospecialei. Bărbatul nu a suferit răni.

În operațiunea de salvare au fost implicați 10 pompieri de la Detașamentul Deva și Hunedoara, respectiv trei autospeciale și echipajul Salvamont, nota Tion.

Militar american, găsit prăbușit cu parașuta într-un lan de porumb din Buzău

În vara anului 2019, un parașutist american a fost rănit în timpul unui exercițiu în județul Buzău. Bărbatul ar fi fost găsit în stare de inconștiență într-un lan de porumb, potrivit România TV. 

Accidentul a avut loc la Baza Aeriană Boboc. Militarul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Buzău după ce s-a accidentat în cadrul unui exercițiu de desant aerian. Bărbatul a suferit răni la umăr și la cap. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel