Pacienţii cu boli cardiace, victime secundare ale pandemiei. Zeci de mii de intervenţii, AMÂNATE sau ANULATE

Zeci de mii de intervenţii pe cord au fost amânate sau anulate din cauza COVID-19 în ultimele 8 luni. 

Restricţiile cauzate de COVID-19 au dus la amânarea sau anularea a peste 45.000 de intervenţii la pacienţi cu boli de inimă în acest an. Cercetătorii de la Grupul de Cercetare Cardiovasculară al Universităţii Keele au spus că aceste cifre ar putea avea un impact major asupra mortalităţii pe termen lung, fiind nevoie de o restructurare importantă a serviciilor pentru pacienţii cardiaci. 

Analiza a fost realizată în Marea Britanie, pentru perioada 1 ianuarie - 31 mai a anilor 2018 şi 2019, comparativ cu anul 2020. S-a aflat, astfel, că 45.501 proceduri au fost anulate sau amânate în perioada pandemică, comparativ cu anii trecuţi. 

"Reducerea numărului de intervenţii cardiace va avea implicaţii serioase pentru calitatea vieţii pe termen lung a pacienţilor, pentru evenimentele de tip cardiac, precum şi asupra mortailităţii. Autorităţile trebuie să se gândească cum să restructureze sistemul sanitar pentru a preîntâmpina provocările pandemiei şi să minimizeze impactul asupra capacităţii de a asigura asistenţă cardiacă asupra populaţiei", a transmis grupul de cercetători, conform Medical Express

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel